In general, oricine are nevoie de ajutor pentru a-si cumpara o locuinta noua, mai moderna, mai incapatoare, sau pentru a-si moderniza locuinta pe care o detine poate accesa un credit-punte, atentie insa la caracteristicile acestui credit, pentru a nu va indatora excesiv prin contractarea lui.

Ce este un credit-punte si la ce ne poate folosi?

Creditul-punte este un imprumut pe termen scurt sau mediu ce poate fi acordat de banca clientilor care il solicita, eligibili si care detin deja o proprietate imobiliara (apartament sau casa) si pe care intentioneaza sa o vanda.

O functie importanta a unui credit-punte este ca mai poate fi folosit drept finantare temporara in completarea unui credit imobiliar sau ipotecar pentru achizitionarea unui imobil sau construirea unei noi proprietati imobiliare (avans din surse proprii + credit-punte + credit imobiliar/ipotecar).

Citeste si:

Apoi, clientii care nu dispun la data solicitarii creditului ipotecar de avans, dar detin o proprietate imobiliara (apartament sau casa) pe care intentioneaza sa o vanda ulterior, pot solicita un credit-punte pentru a constitui avansul la creditul imobiliar/ipotecar necesar (credit-punte + credit imobiliar/ipotecar).

“Imobilul detinut poate fi si in proprietatea unui membru al familiei care locuieste si gospodareste impreuna cu solicitantul de credit”, a specificat Raluca Dobre, analist financiar in cadrul IpoteciDirect.

Cititi o analiza realizata de redactia MoneyBox, portal de informatie financiar-bancara.