Centrul comercial Electroputere Shoping Center va fi dezvoltat de compania ompania K&S Electric Power Point, controlata de Kris Henri Remi Carton si Steven Van Den Bossche, pe un teren de 15 hectare din curtea uzinei Electroputere Craiova, cumparat in urma cu mai putin de un an de cei doi belgieni.

Lucrarile de constructie vor incepe in luna septembrie si vor dura circa un an si jumatate. Valoarea investitiei, fara costul terenului, se ridica la circa 45 milioane de euro, o parte din bani provenind din finantare bancara.

Potrivit proiectului de constructie, Electroputere Shoping Center prevede amenajarea unei galerii comerciale, pe o suprafata de 30.189 mp, dintre care 20.000 mp vor fi ocupati de magazine, un hipermarket pe doua niveluri, un magazin de bricolaj tot pe niveluri, un magazin sportiv cu o suprafata de 5.700 mp si locuri de parcare.

Citeste si:

“Suprafata ocupata la sol a corpurilor existente, hale industriale propuse a se reconfigura functional si a constructiilor auxiliare necesare completarii functionalitatiilor coomplexului comercial, este de 73.129 mp. Suprafata totala a imobilelor ce vor fi mentinute in incinta (spatii administrative ale Electroputere) totalizeaza o suprafata de 2.191 mp. Se vor desfiinta in partea de vest si sud-vest a incintei studiate o serie de constructii avand o suprafata totala construita de 8.490 mp”, se arata in proiectul centrului comercial.

Dezvoltatorul K&S Electric Power Point este controlat de companiile Holdekor BVA (50% din actiuni), detinuta integral de Steven Van Den Bossche, si de Carpa Holding BVBA (505), detinuta de Kris Henri Remi Carton, amandoi facand parte din actionariatul BelRom si din conducerea fondului de investitii New Europe Property Investments (NEPI), potrivit datelor de la Registrul Comertului.