In iunie, in SUA, organismul de reglementare Federal Trade Commission a aprobat crearea unui “Raport Social Media” care permite companiilor private sa arhiveze activitatile social media ale angajatilor pe o perioada de sapte ani. Astfel, un HR manager ar putea angaja consultanti pentru a compila un raport complet despre ce ai postat pe toate retelele sociale.

Max Drucker, CEO al companiei de analiza in social media Social Intelligence Corporation a declarat ca, in general, angajatorii iau in seama patru feluri de post-uri – remarci rasiale, materiale explicit sexuale, afisarea de arme in mod explicit precum si alte dovezi de activitati ilegale.

A fi concediat din cauza activitatii de pe Facebook din cauza unor post-uri “prea deschise” nu va fi un lucru deloc dificil de realizat. Toate acestea sunt demonstrate de infograficul de mai jos, realizat de MindFlash si bazat pe un studiu al CareerBuilder.

Citeste si:

Pentru a te asigura ca anumite post-uri ale tale nu se vor putea intoarce impotriva ta, este bine sa iti protejezi contul cat mai eficient, sa ridici gradul de opacitate din setarile de securitate.

Consideri ca in Romania vom asista la cazuri de concedieri din cauza activitatii pe Facebook? In ce conditii? Comenteaza mai jos.