Documente oficiale ale Oracle impotriva Google arata ca gigantul american proprietar al celui mai mare motor de cautare din lume a platit circa 1 miliard de dolari catre Apple, in 2014, pentru ca search bar-ul Google sa fie prima optiune (default – original) pe iOS.

Intr-un transcript public care a fost inregistrat intr-un proces dintre Oracle si Google, unul dintre avocatii primei companii a subliniat ca Google a platit aceasta suma de bani, in schimb Apple primind o pondere din veniturile generate din cautarile de pe device-urile iOS.

Raportul recent confirma speculatii care s-au intins pe mai multi ani si care aveau in prim plan beneficiile pe care Apple le-a primit de pe urma contractelor cu Google. In 2013 s-a estimat ca Apple face mai mult de 1 miliard de dolari din cautarile Google de pe terminalele proprii, desi niciuna dintre companii nu a comentat pe marginea speculatiilor, scrie AppleInsider.com.

Avocatul Oracle a spus, oficial, ca, la un moment dat, ponderea primita de Apple din veniturile generate de pe motorul de cautare Google instalat pe iOS a fost si de 34%.

Citeste si:
Cine castiga alegerile din toamna dupa numarul de cautari din Google
Alegeri prezidentiale 2019....


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Google cumpara Fitbit si intra in competitie cu Apple