"Voi incerca sa ies anul asta cu doua sau trei firme la bursa, iar prima dintre acestea va fi, in mod sigur, Sistec, furnizor de solutii IT. Va urma Proffice, distribuitor de produse de papetarie", a declarat Octavian Radu, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca pana anul viitor vor fi listate la Bursa toate cele 8 divizii ale grupului, respectiv Diverta (15 firme), Rafar (6 firme), Sebra (2 firme), Proffice (3 firme), TCE (3 firme), Sistec (3 firme), Flaro (3 firme), Rimobi (14 firme) si Q Power (3 firme).

"Chiar daca Diverta este in insolventa, o voi putea lista pentru ca listez holdingul, iar acesta nu este in insolventa. O sa merg la Bursa de Valori din Bucuresti, pentru ca sunt firme mici. Nu sunt firme cu care sa te duci si sa le listezi prin Londra", a spus Radu.

El a afirmat ca intentioneaza sa pastreze pachetul majoritar in cadrul fiecarei divizii.

Citeste si:

"Scoaterea la bursa a diviziilor din grup este legata mai mult de planurile mele de viata personala decat de o nevoie imediata de cash. Va exista si o mare nevoie de cash dupa ce economia va iesi din recesiune, pentru ca eu nu stiu daca din creditare, dupa ce am suferit trei ani in criza, vom reusi sa aducem resursele necesare ca sa putem sa crestem. Eu vreau ca aceste firme sa nu mai fie ale lui Radu si sa ma retrag treptat. Eu am 50 de ani si la 70 de ani nu vreau sa fiu unde sunt acum", a spus omul de afaceri.

Prima firma care urmeaza sa fie listata, Sistec, a avut in 2009 o cifra de afaceri de 6,6 milioane de euro, in scadere cu 23% comparativ cu anul anterior.

Potrivit lui Radu, grupul RTC a inregistrat tn 2010 o cifra de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumatate mai mica fata de cele peste 200 de milioane de euro realizate in 2008.

In vara anului trecut, atat Diverta, cat si TCE Logistica, firme aflate in portofoliul RTC, au intrat in reorganizare judiciara.