Raiffeisen Asset Management, al doilea cel mai mare administrator de fonduri de investitii din Romania, a inregistrat anul trecut venituri totale 21,5 milioane lei. Suma este de doua ori mai mare comparativ celei de 10,2 milioane lei din 2009, ea reprezentand exclusiv veniturile din administrarea investitiilor.

Profitul brut a fost de aproximativ 7 milioane lei in 2010, triplu fata de cel din anul precent, se arata intr-un raport al companiei. O crestere semnificativa a fost notata si in cazul numarului de investitori in fondurile Raiffeisen, acesta ajungand la 40.000 in 2010, fata de 23.000 in 2009.

„Rezultatele inregistrate anul trecut confirma trendul puternic ascendent inceput in toamna anului 2008 si faptul ca piata fondurilor de investitii este pe cale sa devina o componenta importanta a pietei financiar-bancare din Romania. Pe termen mediu si lung exista un potential important de crestere a industriei, care se va reflecta si intr-o rentabilitate superioara a actorilor pietei”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Capitalurile proprii ale societatii s-au majorat in cursului anului trecut de la 10,1 milioane RON la 16 milioane RON.

Raiffeisen Asset Management (RAM) a reusit sa atraga cel mai mare volum al activelor de la clienti in 2010, incheind anul 2010 cu active de de peste 500 milioane euro.

Luna trecuta, RAM a controlat 38,5% din piata fondurilor de investitii din Romania, plasandu-se pe locul doi, dupa Erste Asset Management.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Raiffeisen sparge bariera de 1,5 mld. euro pe activele fondurilor
Setari Cookie-uri