Rompetrol Rafinare, din grupul Rompetrol, si-a redus de peste cinci ori pierderile in primul trimestru, la 11,3 milioane dolari, afacerile companiei urcand cu 27%, la 1,07 miliarde dolari, ca urmare a investitiilor, reducerilor de cheltuieli si sprijinului financiar acordat de actionarul majoritar.
Compania a consemnat in primele trei luni ale anului trecut pierderi de 57,3 milioane de dolari, conform Mediafax.

In intervalul ianuarie-martie compania a raportat un rezultat operational de peste 46 milioane de dolari, de 2,3 ori mai mare fata de 19,5 milioane de dolari in perioada similara a anului trecut.

Situatiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare SA si cele ale subsidiarelor Rompetrol Petrochemicals, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.
Rezultatele sunt neauditate si au fost intocmite conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), se arata intr-un raport al companiei.

Raportul precizeaza ca reducerea pierderilor a fost sustinuta de investitiile de peste un miliard de dolari realizate de grupul Rompetrol in perioada 2007-2010, de masurile de reducere si optimizare a costurilor operationale, precum si de sprijinul financiar acordat de grup pentru refinantarea datoriilor si consolidarea activitatilor curente, in suma de 1,1 miliarde de dolari.

Printre factorii externi care au influentat performantele financiare ale companiei se numara incertitudinea privind evenimentele din Libia, Japonia si din alte state din Orientul Mijlociu si Africa de Nord si evolutia cotatiilor materiilor prime si a produselor finite, care a determinat o majorare a capitalului de lucru si a finantarilor aferente.

De asemenea, evolutia cursului valutar, cresterea ratei inflatiei si impactul unor masuri macroeconomice, precum majorarea accizelor si a ponderii componentei bio in carburantii clasici sau eliminarea unor facilitati fiscale la biocarburanti, au afectat performantele economice ale companiei, se precizeaza in raport.

Rompetrol Rafinare a exportat in primele trei luni produse in valoare de 421 milioane de dolari, in crestere cu aproximativ 40%. Compania a contribuit la bugetul de stat cu taxe si impozite de 213 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri