Erste asteapta de la SIF-uri solutii alternative pentru listarea BCR

Erste Group (EBS) a anuntat ca asteapta decizia SIF-urilor in urma discutiilor privind solutiile alternative la listarea BCR si ca va fi pregatit "sa ia rapid orice decizie necesara".

"Erste Group Bank AG reconfirma discutiile actuale cu cei cinci actionari minoritari ai Bancii Comerciale Romane (BCR) - SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia - cu privire la alternativele pentru o listare a BCR care sa intruneasca interesele SIF-urilor si ale Erste Group. Progresul discutiilor depinde de viitoarele decizii ale SIF-urilor. In raspuns, Erste Group Bank va fi gata sa ia rapid orice decizie necesara", arata Erste, citat de Mediafax.

Presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, a declarat recent ca negocierile dintre Erste si SIF-uri sunt pe final si ca banca ar putea face un anunt privind aceste discutii.

Presedintele executiv al Erste Group, Andreas Treichl, a declarat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a evita listarea BCR, intrucat o astfel de operatiune nu este necesara si va afecta calitatea grupului.

El a precizat ca s-a facut un "efort major" pentru a lista grupul Erste la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), iar investitorii apreciaza ca, fata de alte institutii financiare, grupul "este usor de inteles".

Un grup de actionari care detin peste 5% din actiunile celor cinci SIF-uri a solicitat saptamana trecuta convocarea AGA in care Consiliile de Administratie ale acestora sa fie imputernicite sa ceara listarea BCR. Solicitarea grupului de investitori a fost trimisa cu trei luni inainte de expirarea termenului limita pana la care Erste trebuie sa inceapa pregatirile pentru listarea BCR.

Prin contractul de privatizare, Erste Bank avea obligatia sa listeze BCR in cel mult trei ani de la finalizarea preluarii, respectiv luna octombrie 2009.

In august 2009 Erste a semnat cu SIF-urile un acord prin care listarea BCR a fost amanata cel mult doi ani. Astfel, pana in august trebuie reluate discutiile privind listarea bancii.

O firma detinuta integral de Erste Bank, respectiv EGB Ceps Holding GmbH, controleaza 69,4% din capitalul BCR, iar cele cinci SIF-uri au cumulat 30,11% din actiuni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri