Estinvest devine astfel al doilea intermediar care va actiona in calitate de market maker pentru ambele scadente ale contractului futures pe actiunile BVB: decembrie 2011 si martie 2012, se arata intr-un comunicat al operatorului.

Conform parametrilor stabiliti de Consiliul Bursei, volumul minim corespunzator ofertei ferme de cumparare si de vanzare va fi de 10 contracte, iar spread-ul maxim sau diferenta dintre preturile de cumparare si de vanzare afisate de market Mmaker va fi de 4% pentru seria cu cea mai apropiata scadenta si de 6% pentru seria corespunzatoare celei de-a doua scadente.

Acest contract futures are la baza 10 actiuni emise de BVB, iar pentru a tranzactiona un contract, marja perceputa de CCB este de 40 lei, cu mentiunea ca intermediarii pot sa perceapa o marja mai mare.

“Un nou market maker pentru contractul BVB Futures si al cincilea intr-o perioada de cateva luni demonstreaza interesul tot mai mare al participantilor pentru Piata Derivatelor de la BVB, urmare a recentelor masuri adoptate de BVB si Casa de Compensare Bucuresti pentru dezvoltarea acestui segment. Market makerii activi au facut posibila inregistrarea in septembrie a unor recorduri absolute in ce priveste tranzactionarea contractelor futures pe Bursa de Valori Bucuresti” a declarat Valentin Ionescu (foto), directorul general al BVB.

Citeste si:

Si brokerii de la IFB Finwest sunt market makeri pe contractul BVB Futures.

Intermediarii activi la Bursa de Valori Bucuresti au ocazia sa plateasca taxe si comisioane reduse, similare cu cele de la Bursa din Viena, daca devin market-makeri pe produsele disponibile la tranzactionare si fac un anumit rulaj.

De la 1 septembrie, participantii care devin market-makeri pe piata derivatelor vor avea un nivel mai mic al comisioanelor. In plus, acestia vor beneficia si de un discount la factura lunara datorata BVB, timp de 1 an, in functie de cate contracte futures este inregisterat ca market-maker.