SSIF Intercapital Invest, una din cele mai importante firme de brokeraj independente, a incheiat primele noua luni ale anului cu o cifra de afaceri estimata in scadere cu 25% fata de perioada similara din 2010.
Numarul clientilor investitori in actiuni si derivate ai Intercapital Invest a atins 4.726 la sfarsitul lunii septembrie 2011, fata de 4.435 la sfarsitul lunii septembrie 2010.

Cifra de afaceri estimata a companiei pe primele noua luni ale anului curent a fost de 1,69 milioane lei, fata de 2,28 milioane lei pe primele noua luni ale anului 2010 si 2,03 milioane lei pe primele noua luni ale anului 2009, se arata intr-un comunicat al companiei.

Intercapital Invest a intermediat tranzactii totale cu actiuni si unitati de fond la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in valoare de 465,8 milioane lei in primele noua luni ale anului curent, o valoare apropiata de cea tranzactionata in perioada similara a anului 2010 (461,7 milioane lei) si in crestere fata de 305,1 milioane lei in primele noua luni ale anului 2009.

Pe celelalte piete operate de BVB, SSIF Intercapital Invest a inregistrat in primele noua luni tranzactii cu instrumente derivate in valoare de 6,57 milioane lei, produse structurate in valoare de 1,62 milioane lei si obligatiuni in valoare de 0,81 milioane lei.

La Sibex, Intercapital Invest a intermediat tranzactii cu derivate in valoare de 485,2 milioane lei in primele trei trimestre ale anului curent, in crestere usoara fata de 405,5 milioane lei in primele noua luni ale anului 2010 si de 196,3 milioane lei in primele noua luni ale anului 2009. Valoarea tranzactiilor companiei cu actiuni la Sibex in perioada ianuarie - septembrie 2011 a fost de 4,5 milioane lei.

Intercapital a fost implicata in acest an in mai multe proiecte in piata de capital. Astfel, compania a fost selectata pentru a intermedia transferul Electromagnetica SA de pe Rasdaq pe piata reglementata a BVB. Prospectul de admitere la tranzactionare a fost aprobat de CNVM si publicat la sfarsitul lunii septembrie, tranzactiile pe piata reglementata a BVB urmand a debuta efectiv la inceputul lunii noiembrie.

Intercapital va intermedia si transferul Artego Tg. Jiu SA de pe Rasdaq pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, la finalul nacestui an.

Consortiul format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital a fost selectat pentru intermedierea ofertei publice secundare de vanzare de actiuni CNTEE Transelectrica SA.

De asemenea, brokerii de la Intercapital Invest acorda consultanta pentru o majorare de capital insotita de drepturi de preferinta tranzactionate la Johannesburg Stock Exchange si Bursa de Valori Bucuresti a companiei New Europe Property Investments plc. (NEPI), in ceea ce priveste aspecte legate de cerintele si procedurile pietei de capital din Romania. Tranzactionarea drepturilor de preferinta ale NEPI la BVB este programata pentru prima parte a lunii noiembrie

"Pe langa cele de mai sus, Intercapital Invest analizeaza alte trei proiecte de finantare prin piata de capital ce ar putea fi lansate in prima parte a anului 2012", se mai arata in comunicatul companiei .

In 2011. Intercapital Invest a finalizat si procedurile de auditare a sistemelor informatice cerute de Regulamentul CNVM 5/2010 si de Dispunerea de Masuri a CNVM 19/2010 pentru cresterea sigurantei si eficientei sistemelor IT ale companiei.

Subsidiara de administrare a activelor a SSIF Intercapital Invest, compania SAI Intercapital Investment Management, administra active totale de 10,0 milioane lei la sfarsitul lunii septembrie 2011, fata de 10,3 milioane lei la sfarsitul lunii septembrie 2011. Cifra de afaceri estimata a SAI Intercapital Investment Management pe primele noua luni ale anului 2011 era de 0,62 milioane lei, fata de 0,09 milioane lei pe primele noua luni ale anului 2010.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri