SIF Muntenia (SIF4) a primit un pachet de 0,67% din actiunile Erste Bank (EBS) in schimbul a 3% din capitalul Bancii Comerciale Romane (BCR), in conformitate cu prevederile contractului de aport in natura.

Astfel, SIF a renuntat la 324,87 milioane de actiuni BCR in schimbul a 2,53 milioane de actiuni Erste, care sunt evaluate la 27 milioane de euro, la ultima cotatie de la Bursa din Viena, conform Mediafax.

SIF Muntenia (SIF4) a anuntat la jumatatea lunii octombrie ca va ceda in acest an 3,77% din actiunile BCR, mai mult de jumatate din pachetul de 6% detinut la banca, si va primi in schimb 70,1 milioane lei (16,2 milioane euro) si titluri Erste.

Pretul actiunilor bancii austriece au scazut dramatic de la data semnarii contractului, pachetul de 2,5 milioane de actiune Erste fiind evaluat atunci la 43 milioane euro.

Societatea mai are de incasat in acest an 70,1 milioane lei pentru pachetul de 0,78% din actiunile BCR.

Erste va emite noi actiuni pentru a le acorda SIF Muntenia, dar in prezent, pachetul pe care SIF Muntenia urmeaza sa il primeasca reprezinta 0,67% din capitalul Erste. Daca Erste nu va emite noi actiuni in schimbul titlurilor preluate la BCR de la SIF Muntenia, grupul austriac va transfera actiuni proprii existente deja catre societateta de investitii financiare.

SIF Muntenia a incheiat, la inceputul lunii octombrie, un contract prin care are dreptul sa ceara Erste sa ii cumpere restul de actiuni BCR in urmatorii doi ani.

Societatea poate vinde cate cel mult 25% din actiunile Erste dobandite imediat dupa primirea lor si la intervale de 6, 12 si 18 luni. Dupa primele 18 luni, restrictia va fi ridicata.

SIF Banat-Crisana (SIF1) a anuntat miercuri ca a primit de la Erste Group 50,72 milioane de lei (11,6 milioane euro) si un pachet de 0,45% din actiunile bancii austriece, in schimbul a 2,63% din BCR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Care sunt actiunile preferate de cei mai mari investitori de pe bursa