Victor Cionga a primit avizul favorabil al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru a ocupa pozitia de director general al Bursei de Valori Bucuresti. La inceputul acestei zile, wall-street.ro a publicat, pe surse, aceasta informatie, confirmata de comunicatul BVB.

“Sansa pe care piata de capital locala ar putea-o avea in actualele conditii de competitie dura la nivel regional este sa treaca printr-un proces de modernizare rapida, cautand sa atraga interesul unor noi emitenti (companii controlate de stat sau companii private), unor noi investitori straini si locali, unor noi brokeri (inclusiv a unor “remote brokers”)", a declarat Cionga, in comunicatul Bursei.

In opinia sa, solutiile eficiente in vederea cresterii competitivitatii si a capacitatii sale de a-si indeplini functia importanta rezervata unei burse intr-o economie de piata pot veni dinauntrul pietei si numai in urma unei cooperari mai eficiente decat pana acum intre actorii acesteia (CNVM, BVB, brokeri, emitenti si actionarii importanti ai acestora, investitori etc).

"Cred ca in acest proces BVB ar trebui sa devina un factor de coagulare si comunicare atat intre actorii pietei mentionati mai sus, cat si intre acestia si entitatile publice si private a caror activitate are un impact direct si important asupra pietei de capital; scopul urmarit de efortul comun va fi acela de a face piata de capital romaneasca un jucator atractiv, de sine statator, in peisajul regional. Eforturile mentionate mai sus, care ar trebui sa duca la marirea atractivitatii bursei locale, vor putea constitui conditii necesare (dar nu neaparat si suficiente!) realizarii obiectivului; multe vor depinde si de factori care sunt in afara controlului entitatilor din Romania", a mai spus Cionga.

Noul director al Bursei nu exclude eventualele oportunitati de colaborare pe care in viitorul apropiat BVB le-ar putea avea cu pietele de capital din regiune, atata timp cat cooperarea in cauza se va dovedi benefica pentru toate partile implicate.

Victor Cionga, managing partener AZ Capital Advisors si omul care a fost implicat in doua din ultimele trei cele mai mari oferte publice de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost numit director general al Bursei la jumatatea lunii iulie.

Victor Cionga a lucrat trei ani in cadrul Raiffeisen Capital & Investment, iar in 2007 a infiintat firma de consultanta financiara AZ Capital Advisors.

Cionga a oferit in 2011 consultanta rusilor de la Renaissance Capital pentru pregatirea ofertei prin care a fost castigat mandatul de la SPO-ul Petrom si pentru pregatirea prospectului ofertei secundare.

Opiniile noului CEO despre piata de capital. Cele mai recente declaratii


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri