Romgaz: investitie de 27 mil. euro in cresterea capacitatii depozitului de gaze din Urziceni

Compania Romgaz Medias a facut o investitie de 27 de milioane de euro in depozitul de gaze naturale de la Urziceni, judetul Ialomita, in vederea cresterii cu aproximativ 40% a capacitatii de inmagazinare.

"In urma acestei investitii de 27 milioane euro capacitatea de stocare a depozitului de la Urziceni creste de la 250 milioane metri cubi la 360 milioane metri cubi, iar capacitatea totala de stocare a gazelor a Romgaz se va majora de la 2,7 miliarde metri cubi la 2,8 miliarde metri cubi. Romgaz are cea mai mare capacitate de inmagazinare a gazelor din Romania", a declarat marti directorul general al companiei, Virgil Metea, la inaugurarea investitiei, arata Mediafax.

El a aratat ca Romgaz vrea sa se implice in cat mai multe proiecte in sectorul gazelor care sunt fezabile, inclusiv in explorari in Marea Neagra. ANRM anunta ca va organiza o noua sesiune de licitatii pentru concesionarea unor noi perimetre onshore si offshore, dar Metea crede ca a fost amanata pentru 2015.

Prezent la evenimentul de la Urziceni, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a afirmat ca ar vrea ca Romgaz sa valorice pe termen lung gazele fie in productia de energie, fie "in altceva cu valoare adaugata mare si care sa faca sens din punct de vedere economic".

"Mi-as dori sa devenim nu un exportator de gaze, ci de produse cu valoare adaugata mare", a spus Nicolescu.
Compania Romgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 70% din capital. Productia de gaze a companiei a crescut cu 0,1% in primul semestru, la 2,866 miliarde de metri cubi, de la 2,862 miliarde de metri cubi in primele sase luni ale anului trecut.

Citeste si:
FP a vandut 4,1% din Romgaz cu discount aproape 7%
FP a vandut 4,1% din Romgaz...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Munții Alpi, transformați în ”seifuri” pentru bogații lumii: cât costă o cameră
Setari Cookie-uri