In primele sase luni din 2017, profitul net al Grupului Teraplast a fost de 7,89 milioane de lei, in scadere cu 59% fata de aceeasi perioada din 2016, iar EBITDA (profitul inainte de dobanda, taxe, depreciere si amortizari) a fost de 18,3 milioane de lei, in scadere cu 35%, scrie news.ro.

Potrivit reprezentantiilor companiei, indicatorii de profitabilitate la nivel de grup au fost influentati de scaderea vanzarilor si de faptul ca anumite cheltuieli au ramas constante. Scaderea cifrei de afaceri a Teraplast a avut loc din cauza reducerii vanzarilor din domeniul lucrarilor de infrastructura. Daca in primul semestru din 2016 grupul a vandut 43 milioane lei, in primul semestru din 2017 a vandut 23 milioane lei pe acest segment.

“Blocajul din infrastructura continua sa influenteze negativ business-ul Teraplast, iar din informatiile pe care le detinem in acest moment nu vor exista imbunatatiri semnificative in urmatoarea jumatate a anului. Romania a primit, in primele cinci luni din 2017, din fondurile structurale ale UE pentru exercitiul financiar 2014-2020, un milion de euro, ceea ce corespunde unei absorbtii de 0,004% din totalul sumei alocate in exercitiul financiar curent. Cum principalele autoritati de management prin intermediul carora se fac rambursarile din fonduri UE nu sunt autorizate, Romania nici nu va primi bani in perioada urmatoare. In acest context, pentru niciunul din cele 43 de proiecte noi de infrastructura de mediu nu s-a trecut in etapa de semnare a contractelor de lucrari, majoritatea fiind cel mult in faza de proiectare", a afirmat directorul general al Teraplast, Mirela Pop.

Pop a mai spus ca solutia pe care a gasit-o pentru a compensa scaderile din infrastructura este cresterea aportului noilor afaceri achizitionate in prima jumatate a anului.