Claudiu Năsui, ministrul Economiei, anunță că Salrom, companie de stat, va fi listată la Bursa de Valori București, începerea procedurilor de listare fiind aprobată pe 5 iulie.

”Salrom va fi listată la Bursa de Valori București. Salrom este o companie de stat pe care am început să o reformăm anul acesta. Noua conducere a început deja procedurile pentru extinderea activității în zona exploatării grafitului. Asta va permite României să se reindustrializeze și să facă parte din lanțul de producție al bateriilor. Luni(5 iulie n.r.) a fost aprobată începerea procedurilor de listare la bursă a companiei Salrom. Concret, vom putea cumpăra și vinde acțiuni la Salrom pe Bursa de Valori într-un mod deschis și transparent. Listarea la bursă este un lucru foarte bun pentru companie, înseamnă transparență, reguli clare și, cel mai important, acces la investitori privați”, precizează Claudiu Năsui.

El adaugă faptul că a avut întâlniri și cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, entitate ce va ajuta autoritățile în acest proces.

”Sistematic vom scoate companiile de stat din secolul 19 și le ducem în secolul 21. Procedurile de listare vor dura cel puțin un an. Iar la final vom avea o companie modernă care își va putea finanța ușor investițiile. Până atunci, Salrom are nevoie de reformă, ceea ce noua conducere a început deja să facă, lucru pentru care îi felicit și îi asigur de toată susținerea mea”, mai spune ministrul.

Năsui: România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii

Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom, afirma ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook la finalul lunii iunie, menţionând că grafitul este o materie primă esenţială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

"România va fi pe harta lumii în ceea ce priveşte producţia de baterii. Resursele de grafit ale ţării vor fi exploatate prin Salrom. Unele companii de stat au mult potenţial. În ciuda influenţei negative politice, încă au şansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deţine monopolul pe exploatarea sării din România şi e una dintre puţinele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai graţie acestui monopol. Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom", a explicat ministrul pe reţeaua de socializare.

Ministrul Economiei a subliniat că, în subteran, "lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne şi cu un impact redus asupra mediului."

"Problemele sunt când ieşim la suprafaţă. Precum în multe companii de stat, presiunea politicului a fost să fie angajaţi oameni care nu fac nimic, dar care au îngroşat rândurile a ceea ce englezii numesc "middle management". Pe scurt, activ de partid, angajat la stat. Aici e un loc mare de eficientizare posibilă pentru companie. Nu avem nevoie de armate de directori puşi politic. Rolul companiilor de stat nu e să plătească salarii directorilor. Nu voi tolera vehicule de salarii pentru sinecurişti. Scopul nostru este să închidem toate găurile negre şi să permitem acestor companii să se dezvolte la maximum. Fix asta vom face", a mai scris ministrul pe pagina de socializare.

Acesta a precizat că a numit un nou consiliu de administraţie, în urmă cu câteva luni, compus numai din oameni care şi-au demonstrat competenţele în mediul privat.

"Este extrem de activ şi a reuşit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată. Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România. Noul consiliu de administraţie are tot sprijinul meu în planul său de a moderniza Salrom şi de a închide toate robinetele prin care se scurg inexplicabil bani care ar trebui să fie ai românilor. Bani cu care s-ar putea face spitale, grădiniţe, şcoli sau drumuri. Vă reamintesc că nu mai departe de această primăvară am reuşit fix cu ajutorul acestui consiliu să blocăm un tun imobiliar (http://economie.gov.ro/comunicat-de-presa-20)", a adăugat Claudiu Năsui.

Acesta a subliniat că grafitul este o materie primă esenţială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri