Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a activelor din cadrul grupului Raiffeisen Bank, a lansat fondul mutual Raiffeisen Romania Actiuni, urmand ca in septembrie sa lanseze cel de-al patrulea fond adminsitrat, Raiffeisen Confort.
Raiffeisen Asset Management a primit saptamana trecuta autorizatia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru inca doua fonduri deschise de investitii, Raiffeisen Confort si Raiffeisen Romania Actiuni.

"Pana acum am oferit clientilor nostii doua produse conservatoare, pentru ca principalul obiectiv a fost construirea si consolodarea credibilitatii clientilor in fondurile de investitii", a declarat presedintele Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion cu ocazia prezentarii celor doua noi produse.
Fondul Raiffeisen Romania Actiuni, lansat miercuri, este un fond deschis de investitii care va investi pana la 100% in actiuni romanesti, iar administrarea portofoliului de plasamente se va face dupa o combinatie intre indicii BET-FI (40%) si BET-C (60%) ai Bursei de Valori Bucuresti.

"Pe langa cele trei fonduri, Raiffeisen Asset Management va lansa in premiera pentru Romania un fond mutual, Raiffeisen Confort, care da posibilitatea obtinerii randamentelor mai mari aferente pietei de capital, insa ofera si confortul unei strategii investitionale care vizeaza evitarea pierderilor", a mai spus Mihail Ion.

Raiffeisen Confort va putea avea detineri in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise de statele mebre ale Uniunii Europene. Fondul isi propune capitalizarea castigurilor de pe piata de capital atunci cand piata de actiuni creste, dar si evitarea pierderilor in cazul unei scaderi a pietei de actiuni.

Raiffeisen Asset Management a solicitat CNVM si aprobarea modificarii prospectelor celor doua fonduri deja existente prin cresterea ponderii maxime a actiunilor in portofoliu. Astfel, Raiffeisen Asset Management a solicitat cresterea ponderii de la 30% la 50% pentru Raiffeisen Benefit si de la 80% la 90% pentru Raiffeisen Prosper.

In luna iulie, Raiffeisen Asset Management administra active de circa 118,4 milioane lei, prin intermediul fondurilor sale de investitii Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, si ocupa pozitia a doua in topul societatilor de administrare, cu o cota de piata de 14,8 %, la un an de la lansarea celor doua fonduri.

La finalul lunii iulie, Raiffeisen Prosper era cel mai mare fond cu plasamente preponderent in actiuni, dupa activele detinute, de 82,5 milioane lei. Fondul a avut in ultimele 12 luni (august 2006 - iulie 2007) un randament de 26%.

Raiffeisen Benefit este un fond diversificat, care detinea la 31 iulie active de 35,92 milioane lei. In ultimele 12 luni, Raiffeisen Benefit a inregistrat o performanta de 15,6%, cea mai scazuta din categoria fondurilor diversificate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri