In prezent, doar societatile de servicii de investitii financiare (SSIF) autorizate de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) pe piata de capital din Romania sunt membri titulari ai Asociatiei Brokerilor.

Actionarii Asociatiei Brokerilor au votat modificarea unor prevederi din statutul organizatiei, in contextul schimbarilor care au intervenit pe piata financiara, in care bancile devin participanti directi pe piata bursiera.

"Ne bucuram ca membrii organizatiei noastre au fost de acord cu extinderea Asociatiei Brokerilor si cu institutiile de credit care si-au propus ca obiectiv sa ofere propriilor clienti si servicii de investitii financiare pe piata de capital", a declarat Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

Citeste si:

El a explicat ca interesele celor doua categorii de intermediari sunt convergente si ca acest proces reprezinta o etapa fireasca in dezvoltarea pietei bursiere.

De asemenea, reprezentantii Asociatiei Brokerilor au votat si reducerea in acest an a tarifului de admitere a noilor membri, pana la suma de 15.000 lei.

Membrii organizatiei au mai dezbatut si planul de activitate pentru anul curent si bugetul aferent, care au fost aprobate cu peste doua treimi din numarul voturilor celor prezenti.