Comisia de selectie din Ministerul Transporturilor (MT) a desemnat astazi brokerul BT Securities ca intermediar pentru vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social al Aeroportul International Henri Coanda, au declarat surse din cadrul ministerului, citate de NewsIn.

Comisia de selectie din Ministerul Transporturilor a declarat drept castigator, din cele opt societati de servicii de investitii financiare interesate de Aeroportul Otopeni (AIHC), brokerul BT Securities deoarece a avut oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, au precizat surse din Ministerul Transporturilor.

Opt societati de servicii de investitii financiare s-au aratat interesate de intermedierea listarii la Bursa a Aeroportului Otopeni, a declarat saptamana trecuta directorul de privatizare din cadrul MT, Teodor Popa, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, in prima faza s-a elaborat procedura de selectie a societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF) care vor intermedia vanzarea pe piata de capital a pachetelor de 5% din capitalul social. SSIF-urile care au depus documentatia au fost: BT Securities, BRD Securities GSG si EFG Eurobank Securities, HTI Valori Mobiliare, Raiffeisen Capital & Investment, Romcapital, precum si consortiile Rombel Securities si KBC Securities Romania, Alpha Finance Romania si Alpha Bank Grecia, IEBA Trust si Piraeus Securities Romania.

Reprezentantii Directiei de privatizare din cadrul Ministerului Transporturilor estimeaza ca actiunile pentru Aeroportul Otopeni vor fi scoase la vanzare pana la sfarsitul anului.

Pana la jumatatea lunii iunie MT va publica anuntul pentru selectarea SSIF-urilor la alte patru societati, respectiv C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati, Administratia Canalelor Navigabile Constanta si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Pe lista societatilor din subordinea Ministerului Transporturilor, care vor fi listate la bursa, se afla Compania Nationala Aeroportul International Henry Coanda – Otopeni, Compania Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, S.C. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta, S.C. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, C.N. Administratia Canalelor Navigabile Constanta, C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta, C.N. Administratia Porturilor Dunarii Maritime si C.N. Administratia Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu.

Numarul de actiuni ce vor fi puse in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reprezenta 5% din capitalul social al fiecarei societati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri