Analistii Erste Bank recomanda reducerea expunerii pe actiunile Turbomecanica (TBM) si revizuiesc in scadere pretul tinta de la 0,4 lei, la 0,076 lei/titlu, datorita inrautatirii perspectivei financiare a companiei, pe fondul riscurilor legate de contractul cu Ministerul Apararii Nationale.
Erste a revizuit recomandarea pentru actiunile Turbomecanica de la "acumulare" la "reducere", dupa ce mai multe evenimente din primele sase luni din 2008 au inrautatit perspectivele companiei.

Astfel, analistii de la Erste au luat in calcul pierderea record suferita de Turbomecanica in primele noua luni din acest an, de 20,18 milioane lei, in urma amanarii pentru prima data in istoria companiei a contractului de intretinere a flotei Ministerului Apararii Nationale. Contractul cu ministerul reprezinta principalul risc al companiei, pentru ca din 2012 Romania ar putea sa isi reinnoiasca flota de aeronave.

Totusi, estimarea de baza ramane cea in care Turbomecanica isi va mentine contractul cu Ministerul Apararii Nationale, dar cu o diminuare semnificativa a acestei afaceri incepand cu 2012. De asemenea, activitatile de constructie ar putea fi afectate de criza internationala, datorita scaderii cererii de componente si piese pentru avioane.

Pentru acest an, Erste se asteapta la o pierdere neta de circa 15 milioane lei pentru constructorul de aeronave, dar in 2009 previziunile sunt pozitive, cu un profit de 2,5 milioane lei. Mai mult, in 2010 profitul net ar putea sa se dubleze, pana la 4,9 milioane lei.

Turbomecanica are un capital social de 36,94 milioane lei, divizat in 369,44 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai societatii sunt Radu Viehmann, cu 25,92% din capital, Dana Maria Ciorapciu, cu 15,16%, si SIF Banat Crisana (SIF1), cu 8,45% din actiuni.

Titlurile Turbomecanica se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul TBM. Ultima cotatie a titlurilor Turbomecanica a fost de 0,08 lei, stabilita in sedinta BVB din 19 decembrie, si confera societatii o capitalizare de 29,55 milioane lei (7,48 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri