Grupul austriac Erste Bank (EBS) a cumparat in cadrul sedintei de tranzactionare de la BVB de ieri 500 de actiuni proprii. Aceasta este prima miscare de acest gen de la listarea din luna februarie a anului trecut.

Volumul si valoarea tranzactiei au fost reduse, pretul tranzactiei fiind de 32.047 lei (7.870 euro), iar o actiune a fost achizitionata la un pret de circa 64,1 lei/titlu. Banca Comerciala Romana (BCR), market-maker pe aceste titluri, a fost intermediarul tranzactiei.

De la listarea din 14 februarie si pana la finalul anului, actiunile Erste Bank s-au depreciat cu peste 58%, iar in primele trei zile de tranzactionare ale anului curent EBS a castigat 7,4%.

Actionarii EBS au aprobat in cadrul adunarii generale din 6 mai rascumpararea de actiuni proprii in vedere tranzactionarii acestora, dar aportul comercial al titlurilor nu trebuie sa depaseasca la sfarsitul fiecare zile suma de 5% din capitalul de baza al bancii.

De asemenea, conform propunerilor actionarii au fost de acord ca participatia la actiunile proprii cumparate nu trebuie sa depaseasca 10% din capitalul de baza, iar contravaloarea pentru fiecare actiune rascumparata nu trebuie sa coboare sub 10 euro si sa nu depaseasca 100 euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
De ce desfiintarea Pilonului II de pensii nu ar avea nici o logica