Unele dintre cele mai mari banci ale tarii au ajuns la un acord cu autoritatea franceza de reglementare a pietelor financiare, Autorite des Marches Financiers(AMF), cu Comisia Bancara si cu trezoreria privind modalitatile in care primele vor fi acordate.

Le Monde arata ca noul regulament va fi prezentat ministrului economiei, Christine Lagarde, in perioada urmatoare. Regulile ar urma sa se aplice incepand cu 2009, insa primele vor fi afectate din 2010.

”Scopul este acordarea unor prime moderate, comparativ cu salariul, pentru a nu incuraja asumarea de riscuri dincolo de anumite limite”, explica Le Monde, potrivit NewsIn.

Masuri similare au fost luate recent si in SUA, unde presedintele Barack Obama a impus un plafon de 500.000 de dolari anual pentru salariile obtinute de directorii de companii care primesc fonduri in cadrul planului de salvare a sectorului economic.

Citeste si:

Presedintele american a criticat dur directorii de pe Wall Street pentru ca au incasat bonusuri mari in conditiile in care sistemul financiar este in pragul colapsului.

Bancile care au primit fonduri in cadrul planului de salvare a sectorului financiar sunt supuse deja unor limite privind veniturile directorilor lor, dar acestea sunt considerate drept foarte relaxate. Noile reguli le vor permite actionarilor sa aiba un cuvant mai important de spus in ceea ce priveste banii platiti directorilor companiilor.

De asemenea, ele vor presupune mai multa transparenta in cazul unor cheltuieli precum avioane private, organizari de petreceri, renovarea birourilor sau organizarea de conferinte.