“Demersul BVB de a stabili o serie de criterii si parghii stimulative corelate, este unul de incurajare a dezvoltarii pietei de capital din Romania, de atragere de noi investitori si emitenti la Bursa de Valori Bucuresti si de continuare a politicii de aliniere a costurilor cu cele oferite de piete de capital dezvoltate din Uniunea Europeana”, a declarat Anca Dumitru (foto), Director General, Bursa de Valori Bucuresti.

Noile tarife si comisioane vor intra in vigoare incepand cu data de 2 martie.

De asemenea, pana la finalul anului se va suspenda tariful de procesare si admitere la tranzactionare a instrumentelor financiare, precum si tariful pentru mentinerea la tranzactionare a titlurilor de stat.

Actionarii institutiei au mai decis ca, pana la sfarsitul lunii august al acestui an, participantii la sistemul de tranzactionare al BVB, atat de pe piata la vedere cat si pe cea la termen, sa fie scutiti de tariful de admitere. Tot pana la aceea data va fi suspendat tariful pe terminale suplimentare.

Totodata, pana la sfarsitul anului tariful de examen pentru agentii de derivate cat si cel pentru admiterea la piata reglementata la termen a traderilor, ca participanti la sistemul de tranzactionare al BVB, va fi suspendat.