Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au aprobat, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BVB (AGEA) de ieri, reducerea cu 10% a comisioanelor de tranzactionare fata de cele practicate in 2008, atat pentru piata reglementata cat si pentru piata Rasdaq.
“Demersul BVB de a stabili o serie de criterii si parghii stimulative corelate, este unul de incurajare a dezvoltarii pietei de capital din Romania, de atragere de noi investitori si emitenti la Bursa de Valori Bucuresti si de continuare a politicii de aliniere a costurilor cu cele oferite de piete de capital dezvoltate din Uniunea Europeana”, a declarat Anca Dumitru (foto), Director General, Bursa de Valori Bucuresti.

Noile tarife si comisioane vor intra in vigoare incepand cu data de 2 martie.

De asemenea, pana la finalul anului se va suspenda tariful de procesare si admitere la tranzactionare a instrumentelor financiare, precum si tariful pentru mentinerea la tranzactionare a titlurilor de stat.

Actionarii institutiei au mai decis ca, pana la sfarsitul lunii august al acestui an, participantii la sistemul de tranzactionare al BVB, atat de pe piata la vedere cat si pe cea la termen, sa fie scutiti de tariful de admitere. Tot pana la aceea data va fi suspendat tariful pe terminale suplimentare.

Totodata, pana la sfarsitul anului tariful de examen pentru agentii de derivate cat si cel pentru admiterea la piata reglementata la termen a traderilor, ca participanti la sistemul de tranzactionare al BVB, va fi suspendat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri