"In aceste conditii, estimarea noastra este ca cel mai probabil intrarea in vigoare a contractului va avea loc undeva in toamna, probabil la finalul lunii septembrie. La finalul lui iulie, speram ca vor fi indeplinite conditiile ce revin Fondului Proprietatea, si anume aprobarea actionarilor. In aceasta perioada de timp, Franklin Templeton are obligatia de a-si infiinta o sucursala si de a se autoriza pentru indeplinirea conditiilor de administrare. Se pare ca in august va fi indeplinita si aceasta conditie", a spus Lulache, citata de NewsIn.

Avand indeplinite conditiile de ambele parti, Fondul Proprietatea estimeaza ca la inceputul lunii august contractul va putea fi semnat, a mai spus Lulache.

"Comisionul de administrare a investitiilor cerut de Franklin Templeton este de 0,379%, plus 0,1% comision de administrare a Fondului Proprietatea. Acest procent se aplica, inainte de listare, la valoarea activului net al Fondului, iar ulterior listarii - la capitalizarea bursiera", a precizat Lulache.

Ea a mentionat ca intre inceputul lui august si finalul lui septembrie se va organiza transferul activitatii si activelor de la administratorii curenti catre Franklin Templeton.

Dupa incheierea acestor conditii, la finalul lunii septembrie ar urma sa aiba loc o a doua AGA, prin care se va modifica actul constitutiv al FP, iar Franklin Templeton va fi numit administrator, dupa ce administratorii curenti vor fi revocati.

In 9 iunie, Comisia de selectie a administratorului, condusa de Enache Jiru, a anuntat ca Franklin Templeton Investment Management Ltd este castigatorul cursei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in conditiile in care a depus cea mai ieftina oferta. Initial, opt candidati au depus oferte pentru administrarea Fondului Proprietatea, din care au fost selectate, intr-o a doua etapa, cinci companii, din care Comisia a pastrat doi ofertanti: Franklin Templeton si Morgan Stanley.

Insa presedintele consiliului de supraveghere al Fondului Proprietatea, Mircea Ursache, a declarat la jumatatea acestei luni ca va solicita guvernului sa nu dea mandat in AGA pentru incheierea contractului cu Franklin Templeton, motivand ca acesta ar creste cheltuielile cu administrarea FP de la 1,5 milioane euro la 19,6 milioane euro pe an.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.