Fondurile monetare au inregistrat si in luna iulie cea mai agresiva crestere a activelor, de 21%, ajungand la nivelul de 1,22 miliarde lei, ceea ce a saltat activele totale ale fondurilor deschise la un nou maxim istoric, de 1,97 miliarde lei, potrivit datelor transmise de AAF.
Cresterea puternica a activelor fondurilor deschise de investitii a fost sustinuta de contributia majora a fondurilor monetare, care detin 22,47% din numarul de investitori din industria fondurilor (aproape un sfert de milion), la sfarsitul primelor sapte luni, potrivit NewsIn.

Astfel, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), fondurile deschise de investitii aveau la sfarsitul lunii iulie active nete de 1,97 miliarde lei, cu 17,7% mai mult fata de luna precedenta si de peste doua ori deasupra nivelului de la sfarsitul anului trecut.

Totodata, fondurile cu plasamente in actiuni au inregistrat cresteri, activele acestora sporind cu 4,3% fata de luna anterioara, la 113 milioane lei, in timp ce fondurile din categoria "altele" au consemnat la finalul lui iulie active de 86 milioane lei, cu 14% mai mult fata de iunie.

De asemenea, activele fondurilor de obligatiuni si a celor cu plasamente diversificate au sporit in iulie puternic, cu 15,1%, respectiv 13,9%, pana la 290 milioane lei si 263 milioane lei.

In ceea ce priveste fondurile inchise de investitii (AOPC), activele totale au urcat cu 15,1% in iulie, ajungand astfel la active de 108 milioane lei, nivel cu 35% mai mare decat cel de la finalul anului trecut.

In clasamentul administratorilor de fonduri deschise de investitii, Erste Asset Management (fosta BCR Asset Management) si-a consolidat pozitia, avand cea mai mare cota de piata, de 40,4% pe sectiunea fondurilor deschise , cu active in administrare de 796 milioane lei, fiind urmata de Raiffeisen Asset Management, cu active de 418,2 milioane lei si 21,2% din piata.

BRD Asset Management s-a situat pe a treia pozitie in iulie, cu active totale gestionate de 249,4 milioane lei si o cota de piata de 12,7%, iar activele administrate de OTP Asset Management au ajuns la 102,8 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 5,2%.

Administratorul de fonduri BT Asset Management s-a clasat pe locul cinci, cu active de 97,9 milioane lei si o cota de piata de 5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri