Societatea de intermediere Broker Cluj (BRK) a intrat in actionariatul producatorului de echipamente de tensiune Automatica Voluntari (AUTT), dupa ce a cumparat din piata Rasdaq 14,61% din actiuni, principalul vanzator fiind actionarul majoritar al companiei, Euroform Milenium.

Astfel, Broker a cumparat 5,82 milioane de titluri AUTT, pentru 873.000 lei, contrapartea acestei tranzactii fiind actionarul majoritar Euroform Milenium SRL, care a actionat in mod concertat cu Karageorges Loizos. Euroform a cedat in cadrul acestei operatiuni 4,92 milioane de titluri AUTT, in timp ce Karageorges Loizos si-a lichidat participatia in cadrul Automatica, reprezentand circa 913.000 de actiuni.

Actionarul majoritar, Euroform Milenium, a ramas dupa tranzactiile efectuate marti cu o detinere de 71,88% din capital.

Automatica Voluntari are ca domeniu de activitate productia de echipamente de tensiune si tablouri de distributie de joasa tensiune. Compania a raportat pe primele sase luni din acest an o cifra de afaceri de 8,96 milioane lei, cu 20% mai mare fata de perioada similara a anului 2008, in timp ce profitul net s-a cifrat la doar 20.962 lei.

Automatica are un capital social de 3,98 milioane lei, divizat in 39,82 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 0,10 lei. Compania are o valoare de piata de 9,95 milioane lei (2,32 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,25 stabilita in sedinta bursiera de marti. Actiunile Automatica se tranzactioneaza la categoria a doua a pietei Rasdaq, sub simbolul AUTT.

Cititi si: Reorganizare la Broker Cluj


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Fostele "rasdace" si firmele de Forex, cele mai reclamate la ASF