“Bursa trebuie sa aiba mai multi prieteni in clasa politica romaneasca. Din pacate, piata de capital ori nu a fost inteleasa, ori a fost ignorata sau dispretuita. Multi au vazut doar dimensiunea peiorativa data de speculatii si de aceea, politicienii nu si-au asumat inca bursa”, a declarat fostul ministru al Economiei si Finantelor.

Vosganian a mai spus ca sustine desfiintarea pragului la Societatile de Investitii Financiare si ca este momentul ca aceste companii sa se descurce precum orice societatate privata.

"Nu mai este cazul sa le tratam ca pe structuri hibride", sustine Vosganian.

El a mai spus ca programul Partidului National Liberal vizeaza trei aspecte importante privind piata de capital: diversificarea instrumentelor financiare, imbunatatirea ofertei la nivelul portofoliilor si mentinerea stimularii fiscale.

“Nu avem niciun motiv sa credem ca 2010 va prezenta alte conditii economice fata de acest an, si, daca vom avea posibilitatea, vom prelungi masura de scutire de impozit pentru castigurile din bursa”.

Fostul ministru de finante a mai spus ca nu a investit niciodata pe burse, pentru a nu exista un conflict de interese, din cauza accesului la informatii privilegiate dar si a actelor normative cu incident ape bursa pe care le-a promovat in cariera sa politica.

Afla cum brokerii criticau decizia de anul trecut a lui Vosganian de a interveni la BVB