Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins ieri oferta de preluare pentru Romeptrol Rafinare (RRC), motivand ca pretul propus nu este echitabil pentru actionari. In aceeasi sedinta, CNVM a aprobat oferta publica pentru Rompetrol Well Services, la un pret de cumparare de 0,43 lei/actiune.
Surse din CNVM au motivat respingerea ofertei RRC pe temei ca pretul de oferta de 0,0625 lei/actiune propus nu este echitabil pentru actionari.

“In conformitate cu dispozitiile art. 204 alin. 2 din Legea nr. 297/2004, pretul minim ce trebuie oferit in cadrul ofertei publice obligatorie de preluare a S.C. Rompetrol Rafinare S.A. Constanta este cel putin egal cu valoarea activului net contabil conform ultimei situatii financiare auditate depuse la CNVM, aferente datei de 31.12.2008, respectiv 0,0741 lei/actiune”, se arata in decizia comisiei.

Astfel, ofertantul The Rompetrol Group NV Olanda are obligatia de a depune la Comisie, pana luni, un amendament la oferta pentu modificarea pretului, au mai spus sursele citate.

Actiunile RRC raman suspendate de la tranzactionare pana la depunerea noilor solicitari si analizarea lor de CNVM.

Oferta publica obligatorie de preluare a Rompetrol Well Services a fost aprobata de Comisie, la un pret de 0,43 lei/actiune, urmand sa se deruleze intre 3 si 23 februarie. Intermediarul ofertei va fi BRD Societe Generale, iar subscrierile se pot face la sediul oricarui intermediar autorizat de CNVM.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri