Surse din CNVM au motivat respingerea ofertei RRC pe temei ca pretul de oferta de 0,0625 lei/actiune propus nu este echitabil pentru actionari.

“In conformitate cu dispozitiile art. 204 alin. 2 din Legea nr. 297/2004, pretul minim ce trebuie oferit in cadrul ofertei publice obligatorie de preluare a S.C. Rompetrol Rafinare S.A. Constanta este cel putin egal cu valoarea activului net contabil conform ultimei situatii financiare auditate depuse la CNVM, aferente datei de 31.12.2008, respectiv 0,0741 lei/actiune”, se arata in decizia comisiei.

Astfel, ofertantul The Rompetrol Group NV Olanda are obligatia de a depune la Comisie, pana luni, un amendament la oferta pentu modificarea pretului, au mai spus sursele citate.

Actiunile RRC raman suspendate de la tranzactionare pana la depunerea noilor solicitari si analizarea lor de CNVM.

Oferta publica obligatorie de preluare a Rompetrol Well Services a fost aprobata de Comisie, la un pret de 0,43 lei/actiune, urmand sa se deruleze intre 3 si 23 februarie. Intermediarul ofertei va fi BRD Societe Generale, iar subscrierile se pot face la sediul oricarui intermediar autorizat de CNVM.