CNVM a sanctionat l-a sanctionat cu avertisment pe Dan Paul, dar si casa de brokeraj pe care o conduce, Finaco Securities, pentru ca nu a utilizat corespunzator conturile bancare aferente banilor depusi de clienti si diponibilitatilor proprii, potrivit unor ordonante CNVM.
Pe langa Dan Paul (foto), care este si vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti, CNVM l-a sanctionat cu avertisment si pe reprezentantul controlului intern de la Finaco, Andi Satran, conform NewsIn.

De asemenea, pe langa neregulile legate de conturile bancare, CNVM a remarcat si faptul ca societatea de brokeraj a raspuns partial solicitarilor facute de corpul de control, pentru obtinerea de informatii legate de activitatea Finaco, ceea ce constituie o contraventie, potrivit legii pietei de capital.

Dan Paul va putea contesta decizia in 30 de zile, atat in cazului avertismentului primit pe numele sau, dar si in cazul Finaco Securities.

Finaco Securities este printre cele mai mici firme de brokeraj care activeaza la BVB, avand dupa prima luna din acest an un rulaj de numai 70.400 lei.

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si vicepresedintele Bursei, a anuntat saptamana trecuta ca va candida pentru functia de presedinte al consiliului de administratie al Bursei de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta