Imediat dupa avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, noul Consiliu de Administratie al Bursei a avut prima intalnire, de organizare si acomodare. Mircea Botta (foto), unul din cei doi vicepresedinti alesi ieri, a declarat pentru Wall-Street ca s-au stabilit cateva directii generale de lucru, fiind vorba mai degraba de un prim contact intre CNVM si noua conducere a BVB.
“Discutiile de ieri au fost mai degraba organizatorice, a fost o perioada de multe tensiuni intre cele doua institutii si am considerat ca in prima faza ar trebui sa ne reorganizam, sa avem alt mod de lucru, cu intalniri lunare si oricand este nevoie, punctual pe proiecte”, a declarat Botta, pentru Wall-Street.

El a mai explicat ca s-a discutat si despre proiectele in derulare, precum sistemul alternativ de tranzactionare, short-selling, conturi globale si piata Rasdaq. “Ne-am dat seama ca nu erau divergente majore, ci mai degraba opinii exprimate in scris si neintelese bine de o parte si de alta. Concluzia a fost ca s-au taraganat foarte mult in timp, dar le vom lua pe fiecare in parte, vom vedea ce probleme sunt nerezolvate si vom incerca sa gaasim solutiile optime”, a explicat vicepresedintele BVB.

Mai mult, administratorii au demarat un proces de identificare a proiectelor in derulare si a celor neincepute, dupa care se va stabili lista de prioritati, cu termene ferme si alocarea spre persoane care sa raspunda de fiecare proiect in parte.

“Cred ca se poate coagula un consiliu unitar si pragmatic, asa cum ne dorim cu totii. Mai mult, am fost placut surprinsi de promtitudinea de care a dat dovada CNVM in avizare si primele discutii, este important sa vedem ca isi doresc sa incepem cat mai repede treaba”, a mai spus Botta.

Citeste mai multe despre AGA tumultoasa a Bursei din 19 februarie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri