Analistii Erste Group recomanda acumularea titlurilor Transelectrica, oferind un pret-tinta de 18,5 lei, cu 8,18% mai mare decat ultima cotatie a titlurilor.
“Pretul-tinta ia in calcul vulnerabilitatea operatorului sistemului si a transportului de electricitate, determinata de impactul negativ al regimului de reglementare care continua sa influenteze profitabilitatea operationala si predictibilitatea rezultatelor financiare. Consideram ca deprecierea pietei de capital locale din ultima luna ar putea crea oportunitatea de a intra la cumparare pe actiuni Transelectrica”, se arata in comunicatul Erste Group.

Specialistii sunt de parere ca societatea nu va avea alta alternativa decat sa implementeze planul de costuri de capital in valoare de 1,4 miliarde dolari pana in 2017, fiind necesare pentru obiectivele companiei. “Estimarile noastra indica faptul ca acest efort substantial ar putea fi acoperit intr-o mare parte de cresterea tarifului de transport al electricitatii, mentinandu-si in acelasi timp indatorarea la un nivel confortabil fata de companiile similare din regiune”, afirma analistii.

Erste Group vede o posibila contractie cu 50% a rezultatului EBIT in acest an, insa poate deveni atractiva pentru investitori pe fondul perspectivelor bune pentru rezultatele din 2011 si 2012, daca ANRE va aplica metodologia de calcul in vigoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Profitul FP a scazut cu 22% la 11 luni, in lipsa vanzarilor de active
Setari Cookie-uri