Pretul aurului a atins, joi, un nou maxim istoric, sustinut de deprecierea dolarului fata de un cos de sase valute importante la cel mai redus nivel din acest an, evolutie care a sporit interesul investitorilor pentru plasamentele sigure, transmite Reuters.

Cotatia aurului spot a urcat la un maxim de 1.387,1 dolari pe uncie, iar la ora 14:35 GMT era tranzactionat la 1.377,5 dolari pe uncie, comparativ cu 1.370,9 dolari pe uncie la inchiderea de miercuri, informeaza Mediafax.

Aurul destinat pietei americane, cu livrare in decembrie, a avansat cu 7,9 dolari, la 1.378,4 dolari pe uncie, dupa un varf de 1.388,1 dolari pe uncie.

Pretul aurului a crescut cu peste 25% in acest an, dupa ce asteptarile ca Rezerva Federala sa ia noi masuri cantitative pe piata monetara pentru sustinerea cresterii au dus la deprecierea dolarului.

Cotatia argintului a urmat tendinta ascendenta a aurului si a atins un nou maxim al ultimilor 30 de ani, de 24,9 dolari pe uncie, revenind ulterior la 24,53 dolari pe uncie. Argintul a inchis miercuri la 23,89 dolari pe uncie.

Euro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele opt luni, la 1,4123 dolari pe unitate, pe platforma EBS.

Pretul aurului ar putea creste cu 20% in urmatoarele 12 luni fata de recordul inregistrat saptamana trecuta, la 1.650 dolari pe uncie (53 dolari pe gram), dupa noi interventii ale Federal Reserve pentru sustinerea economiei, anticipeaza analistii Goldman Sachs.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si