Procesul lui Dan Voiculescu s-a terminat: verdictul, o chestiune de zile

Dosarul ICA: Pronuntarea a fost amanata, iar avocatii pot depune concluziile scrise pana joi. Verdictul ramane o chestiune de zile.

Ce urmeaza? Pronuntarea in dosarul ICA a fost amanata dupa ce inculpatii au sustinut ultimul cuvant, iar avocatii pot depune concluzii scrise pana joi, urmand sa fie anuntata ulterior data pronuntarii.

Joi, o zi decisiva pentru Dan Voiculescu. Judecatorii de la CAB se vor pronunta in acest dosar dupa ce avocatii vor depune concluziile finale, acestia din urma putand face acest lucru pana joi.

Dosarul ICA: ultimul cuvant al lui Dan Voiculescu: Este creata o naratiune care este facuta cu talent de scriitor, nu de procuror!

Dan Voiculescu a sustinut, in aceasta seara, in ultimul cuvant, ca rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" si "bazat pe falsuri, nu pe probe", si ca intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa sa pentru ca timp de un an si trei luni a fost "vanat" de procurori, fara a fi chemat la DNA.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Voiculescu a spus, in deschiderea ultimului cuvant, ca va incerca sa fie cat se poate de scurt, avand in vedere ca aparatorii sai au vorbit foarte mult, si ca si-a structurat discursul pe patru teme.

El a spus ca rechizitoriul este, dupa parerea sa, "incorect" si "nu se bazeaza pe nicio proba materiala".

"Este creata o naratiune care este facuta cu talent de scriitor, nu de procuror. Ascultand-o pe doamna procuror mi-am notat doar cateva lucruri, dar rechizitoriul este bazat pe falsuri, nu pe probe, nici directe, nici indirecte. Spunea doamna procuror ca a fost un NUP care fost infirmat, dar nu a spus ca a fost infirmat in 2007. Eu am facut lucrurile de care am fost acuzat, cand NUP-ul nu era infirmat", a spus Voiculescu, potrivit Mediafax.

El a mai amintit ca in rechizitoriu se vorbeste de Sandu Jean Catalin, care ar fi fost director la firma Bioprod, infiintata in 1991, care ar fi fost inceputul privatizarii ICA din 2003. "Diabolic, Voiculescu a urmarit, diabolic, timp de 12 ani sa puna mana pe ICA, marea perla a coroanei agriculturii romanesti", a spus Voiculescu.

Citeste si:
Dan Voiculescu poate fi liberat conditionat. In cat timp afla decizia
Dan Voiculescu poate fi...

S-a petrecut un lucru foarte grav, dupa parerea mea. Intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa mea.

Acesta a mai declarat ca sunt martori care spun ca procurorul de caz ii determina sa spuna "lucruri grave" despre el. "S-a petrecut un lucru foarte grav, dupa parerea mea. Intreaga urmarire penala s-a facut in lipsa mea. Timp de un an si trei luni am fost vanat de procurori, insa eu nu am fost chemat niciodata. A derula o ancheta penala un an, fara a interoga si presupusul inculpat, mi se pare o chestiune ilegala, imorala si incorecta", a mai declarat Voiculescu in fata instantei.

El s-a referit, la ultimul punct, la acuzatia de spalare de bani care i se aduce. "In primul rand, eu nu am spalat bani in viata mea si sunt straine de mine metodele acestea. GRIVCO nu avea bani sa investeasca in ICA. Banii din cont sunt bani care circula pentru diverse proiecte, nu sunt bani in cont pentru investitii neprevazute. GRIVCO nu avea bani pentru investitii. Sunt acuzat ca am primit actiuni pentru imprumutul facut. Imprumutul nu este pomana si, neputand sa mi-i dea, a scris in contract ca, daca nu au bani, sa-mi de actiuni", a spus Voiculescu.

Citeste si:
Klaus Iohannis: A fost o victorie majoră a dreptei în România
Klaus Iohannis: A fost o...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri