"Eu le-as spune la toti la un loc USL, pentru ca asta sunt, Ponta cu liberalii si PDL sunt USL, pentru ca liberalii, fiind majoritari, au si candidatul la prezidentiale, practic fac politica pe care au facut-o alaturi de PSD, demagogie si minciuna - vor sa obtina avantaje in campania electorala pe tema CAS, in conditiile in care Romania nu poate sa faca acest lucru. Nu avem resurse.Vor sa-i amageasca pe cei din ecomomie, pentru ca reducerea CAS nu o fac pe seama partii din salariu pe care-l incaseaza lucratorul, ci lasa bani la companii" a sustinut Basescu, in conferinta de presa de la Palatul Cotroceni, conform Mediafax.

In opinia sa, "reducerea CAS nu face altceva decat sa accelereze intrarea in criza prin accentuarea masiva a deficitului la fondul pe pensii". "In momentul de fata consider ca, in mod egal, liderii marilor formatiuni politice, de la putere si de la opozitie, sunt la fel de iresponsabili si mincinosi, fie ca vorbim de Ponta, fie ca vorbim de Iohannis, fie ca vorbim de Blaga. Clameaza reducerea CAS si vor baga tara in criza", a mai spus Traian Basescu.
Senatul, convocat in sesiune extraordinara, se va intruni in plen, in 18 august , de ora 16,00, la sediul din Palatul Parlamentului.

Potrivit comunicatului presedintele Senatului "convoaca Biroul Permanent in data de 18 august 2014, ora 14.00". Conform prevederilor constitutionale, Camera Deputatilor si Senatul se intrunesc in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a biroului permanent al fiecarei Camere ori a cel putin o treime din numarul deputatilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de presedintii acestora. Parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari de la alte formatiuni politice au depus semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca ACL a strans cate o treime din numarul necesar de semnaturi pentru convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare, aratand ca alaturi de parlamentarii ACL au semnat in acest sens si parlamentari apartinand PPDD, PMP, minoritatilor nationale si independentilor.
"Anuntam faptul ca parlamentarii ACL impreuna cu parlamentari din alte formatiuni politice si cu parlamentari independenti am depus ieri semnaturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului si a Camerei Deputatilor. Sesiunea extraordinara a Senatului se va desfasura luni 18 august, sesiunea extraordinara a Camerei se va desfasura marti 19 august. La Senat am depus 58 de semnaturi, fata de 56 de semnaturi necesare, adica minim o treime din numarul senatorilor. Subiectul convocarii sesiunii extraordinare este dezbaterea legii reducerii cu cinci procente a CAS in urma cererii de reexaminare formulata de presedinte. La Camera Deputatilor o treime dintre deputati au semnat 136 de deputati fata de 135 cat este necesar", a precizat Ludovic Orban.