Basescu: Am aflat ca s-au transmis doua nominalizari de comisar european

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, "spre surprinderea" sa, a aflat ca Romania a transmis doua nominalizari pentru functia de comisar european, fapt despre care stie de la Bruxelles.

Traian Basescu a fost intrebat despre a doua nominalizare facuta de Guvern pentru postul de comisar european, insa a refuzat sa precizeze despre cine este vorba. "Eu stiu ca sunt doua nominalizari, dar nu stiu care", a raspuns seful statului la intrebarea jurnalistilor, scrie Mediafax.

Presedintele Basescu a mentionat ca la reuniunea de sambata a Consiliului European nu se va discuta lista de comisari, aceasta fiind "o afacere pe care o decide, conform Tratatului, presedintele Comisiei", Jean-Claude Juncker.

"Vreau sa fiu foarte clar, nu intentionez niciun fel de disputa, nu creez o disputa, este dreptul Guvernului sa actioneze asa. Dar, spre surprinderea mea, am aflat ca avem doua nominalizari transmise la Bruxelles, suntem unul din putinele state care au acceptat aceasta rugaminte a presedintelui Jean-Claude Juncker", a mentionat Basescu.

"Niciodata reprezentantul Romaniei in Comisia Europeana reprezentantul Romaniei nu a fost desemnat de presedinte, intotdeauna insa a fost desemnat intr-o intelegere (...), intotdeauna desemnarile le-au facut guvernele in colaborare cu presedintele. Nu ma deranjeaza ca de data aceasta am aflat de la Bruxelles ca Romania a facut doua desemnari, ci cred ca trebuie avut in vedere faptul ca Legea 373 prevede o procedura interna, parlamentara, audierea celui propus pentru functia de comisar in comisia de specialitate a Parlamentului", a mai spus el.

Citeste si:
Băsescu: Relaxarea măsurilor de izolare începând cu 15 mai, o MARE...
Băsescu crede că relaxarea...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Premierul Victor Ponta a declarat, in 31 iulie , ca a transmis scrisoarea prin care Dacian Ciolos este propus pentru un nou mandat de comisar european din partea Romaniei, pentru portofoliul Agriculturii. El a precizat ca a transmis scrisoarea dupa ce a discutat cu presedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri