Mihai Razvan Ungureanu a fost votat director al Serviciului de Informatii Externe (SIE)

Parlamentul a votat numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), cu 278 voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si 5 abtineri.

La vot au fost prezenti 289 de parlamentari din care si-au exercitat votul 284 de membrii ai Legislativului. Dupa anuntarea votului, Ungureanu a depus juramantul in fata Parlamentului, in calitate de director al Serviciului de Informatii Externe, relateaza Mediafax.

Mihai Razvan Ungureanu a spus, marti seara, dupa depunerea juramantului ca director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), ca faptul ca a fost votat in Parlament demonstreaza ”maturitatea clasei politice”, el multumindu-le presedintelui Iohannis si parlamentarilor PNL, UNPR si UDMR. ”Va multumesc pentru incredere si multumesc din nou presedintelui Klaus Iohannis pentru nominalizarea facuta. Este o misiune care ma onoreaza, pe care cred ca am stiinta sa o fac, sa o duc la bun sfarsit si pentru indeplinirea careia nu voi precupeti niciun efort”, a declarat Ungureanu.

El a multumit grupului parlamentar PNL pentru modul in care ”a sustinut” aceasta nominalizare a sa, precum si parlamentarilor de la UNPR, care ”au inteles sa faca distinctia intre politica de partid si politica nationala”, precum si UDMR, pentru seriozitate. ”Domeniul informatiilor este un domeniu al profesionistilor, care nu poate sa fie contaminat politic. Politica e exclusiv politica nationala. Ii apreciez pe toti oamenii politici din Parlament care s-au tinut departe de orice abordare emotionala. Stiu ce inseamna aceasta validare prin vot (...) Astazi sunt validat de o clasa politica si cred ca asta e dovada noastra de maturitate si este semnul trifumfului statului de drept”, a mai spus Ungureanu in plenul Parlamentului.

Citeste si:
Deputatul PSD Gabriel Vlase, propus la sefia SIE de Iohannis
Deputatul PSD Gabriel Vlase,...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri