Cabinetul Ciolos a discutat in sedinta informala de sambata cu ambasadorul Romaniei la UE pe tema unei mai bune reprezentari a tarii noastre in proiectele europene, inclusiv pregatirea presedintiei Consiliului Uniunii Europene din 2019.

''Ne-am reunit in aceasta dimineata in sedinta informala impreuna cu Luminita Odobescu, ambasador al Romaniei la UE, pentru a discuta agenda europeana a Romaniei, o mai buna reprezentare a Romaniei in proiectele europene si pregatirea presedintiei Consiliului Uniunii Europene din 2019. Este un efort care incepe azi si va trebui sa continue cu consecventa in anii urmatori'', se arata pe contul de Facebook al Guvernului, scrie Mediafax.

Romania va prelua pentru prima data, in al doilea semestru al anului 2019, presedintia Consiliului Uniunii Europene, iar tara noastra trebuie sa fie la "inaltimea acestui moment", a afirmat, in septembrie 2015, Klaus Iohannis, cerand autoritatilor, dar si diplomatilor, sa inceapa deja pregatirile in acest sens.

"Va fi prima actiune internationala majora pe care tara noastra o va desfasura dupa celebrarea centenarului Marii Uniri, in 2018. Nu exista alta optiune decat sa fim la inaltimea acestui moment, cu temele facute, si sa stim ce vrem. Va fi o responsabilitate deosebita si un exercitiu complex, a carui pregatire trebuie deja demarata", le-a spus Iohannis ambasadorilor romani, in cadrul Reuniunii Anuale a Diplomatiei de anul trecut.

Sursa foto: Tsyhun / Shutterstock

Citeste si:
Ciolos va discuta cu Merkel despre migratie si relatii economice
Dacian Ciolos va discuta cu...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ciolos face o vizita oficiala la Paris