Astazi comisie Iordache are pe agenda modificarile controversate care ar albi dosarele marilor corupti. Daca acestea sunt votate in comisie, urmeaza sa treaca prin plen maine pentru adoptare, avertizeaza Claudiu Nasui, deputat USR.

Aceste modificari ar reduce termenele de prescriptie pentru infractiuni de care se fac vinovati mai marii camerelor parlamentului, ar dezincrimina partial darea de mita si cumparare de influenta, ar dezincrimina total neglijenta in serviciu, ar injumatati pedepsele pentru delapidare si ar oferi si alte facilitati celor condamnati pentru acte de coruptie. Nu numai atat, dar modificarile pe procedura ar face aproape imposibila munca procurorilor si a anchetatorilor.

“Aceste prevederi sunt date cu dedicatie pentru greii partidelor politice. In plus, problema care nu-i mai intereseaza pe ei, este ca ele ar favoriza si pe alti infractori. Asa e cand modifici legea pentru cateva persoane. Invariabil, schimbi reguli care apoi ajuta sa iasa pe strazi si alti infractori.

Modificarile acestea nu pot trece insa fara sprijinul minoritatilor. Coalitia majoritara are 158 de oameni, sub cifra de 165 cate are nevoie ca sa treaca modificarile prin camera deputatilor. Pentru asta vor face apel la UDMR (21 deputati) si la minoritati (17 deputati).

Este timpul ca alesii tuturor minoritatilor sa actioneze in interesul general al Romaniei, si nu impotriva lui. UDMR si ceilalti reprezentanti ai minoritatilor trebuie sa dovedeasca faptul ca merita acele locuri caldute din parlament. Aici se vede adevarata orientare politica, nu in declaratiile din presa”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri