Condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare a starnit numeroase reactii in spatiul politic si social al Romaniei.

Update: Ministrul Educatiei sustine ca PSD trebuie sa gaseasca acum, dupa condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare si dupa scorul slab in alegerile europarlamentare, “solutiile care sa reechilibreze partidul, un partid care se afla la guvernare”. “Eu am revenit pentru sistemul de educatie”, le-a declarat jurnalistilor Ecaterina Andronescu, la intrare in sediul partidului din Baneasa.

Intrebata de jurnalisti despre sentinta liderului PSD Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu a declarat: “Eu nu cred ca are legatura cu rezultatul alegerilor. Aici este foarte trist: probabil ca anumite greseli care s-au amplificat. Nu cred ca trebuie sa gasim acum vinovatii. Acum trebuie sa gasim solutiile care sa reechilibreze partidul, un partid care se afla la guvernare si care sa isi asume…”

Intrebata daca ii pare rau ca s-a razgandit cu privire la Liviu Dragnea, atunci cand a acceptat functia de ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu a raspuns: “Eu am revenit pentru sistemul de educatie“, potrivit EduPedu.ro.

Dacian Ciolos a scris ca trebuie sa ne intoarcem intr-o lume normala. "Agenda personala a domnului Dragnea nu mai e suprapusa cu agenda publica. Romania are dreptul la normalitate si acum e timpul sa ne apucam sa reparam ce au stricat PSD si ALDE si sa construim o tara asa cum ne dorim", a scris acesta pe Facebook.

Decizia ICCJ in cazul Liviu Dragnea reprezinta o dovada a independentei magistratilor, afirma luni presedintele USR, Dan Barna.

"ICCJ s-a pronuntat in dosarul Liviu Dragnea. Prin decizia de astazi a ICCJ se incheie epoca Liviu Dragnea, una din cele mai negre perioade politice din ultimii 30 de ani. Romania se insanatoseste.
Ne intoarcem in Europa, a scris pe pagina de Facebook Dan Barna.

"Nu ma bucur de necazul nimanui si nu comentez sentinte penale / ma bucur ca decizia vine dupa votul de ieri care a aratat ce cred romanii despre Liviu Dragnea / imi pare rau de faptul ca acest om orbit de trufie si rautate a tras dupa el in prapastie Romania, Guvernul, Parlamentul, un Partid si onoarea a milioane de oameni de buna credinta!

ProRomania a confirmat ieri prin vot popular ca este un proiect pentru prezent si viitor! Sa reconstruim social democratia si politica responsabila in Romania!", a scris Victor Ponta.

In acelasi timp, Raluca Turcan este de parere ca trebuie convocat de urgenta plenul Camerei Deputatilor pentru inlocuirea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte.

"Plenul Camerei Deputatilor trebuie convocat de urgenta pentru inlocuirea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte!

S-a facut dreptate, Liviu Dragnea va merge acolo unde ii este locul! Eliberarea Romaniei a inceput ieri la vot si continua astazi, cu aceasta decizie a ICCJ.

Conducerea Parlamentului ar trebui sa convoace in aceasta saptamana o sedinta in plenul Camerei Deputatilor pentru a alege un nou Presedinte al Camerei. Este vital ca aceasta institutie esentiala sa isi poata recapata rolul firesc intr-o democratie, rol pe care Liviu Dragnea l-a subminat in mod constant pe tot parcursul mandatului sau", a comentat Raluca Turcan.

Catalin Radulescu, deputat PSD, “supranumit” “deputatul mitraliera”, a declarat in direct la Digi24 ca SINGURA greseala a partidului pe care il reprezinta este ca nu au dat inca din primul an de cand au venit la putere amnistia si gratierea.

Mai mult, el a spus ca Dragnea a fost “executat politic” si ca totul este un complot, avand in vedere ca “toti ceilalti din dosar au fost achitati”. In realitate, acestia au primit condamnari cu suspendare – lucru complet diferit de o achitare.

Radulescu a jignit pe cei care au votat impotriva PSD, spunand ca “ei n-au stiut nici macar ce au votat!”.

Jurnalistii de la Antenei 3 au comentat condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare. Daca Mugur Ciuciva a spus ca ”ne-am intors in neostalinism”, Razvan Savaliuc a declarat ca ”Verdictul se stia de cand unele ambasade au prevestit ca va fi racoare luni”.

De asemenea, Mircea Badea a scris pe Facebook ca ”Dragnea e condamnat cu executare. Firesc: a pierdut alegerile”.

Oana Zamfir a spus si ea ca judecatorii ar fi fost ”presati, santajati chiar”.

”Sentinta a fost scrisa de mai mult timp. Probabil il achitau si pe el daca ieseau alte rezultate la alegeri”, a mai spus Ciuvica in platoul Antenei 3.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani si 6 luni cu executare intr-unul dintre cele mai mediatizate procese din ultimii ani, cazul angajarilor fictive la Directia Copilului Teleorman.

Stire in curs de actualizare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri