Parlamentul a decis constituirea Comisiei speciale de ancheta privind investigarea eventualelor nereguli si fraude semnalate in spatiul public cu ocazia derularii procesului electoral la alegerile din 26 mai. Comisia va fi condusa de Lia Olguta Vasilescu.

S-au inregistrat 259 voturi pentru infiintarea comisiei, 30 impotriva si 19 abtineri.

Comisia va fi formata din 23 de membri si va putea face audierea oricarei persoane care poate avea cunostinta despre o fapta sau imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului.

Raportul Comisiei de ancheta va fi depus in termen de 90 de zile de la constituire.

Liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan, i-a ironizat pe cei de la PSD si ALDE pentru propunerea de a infiinta comisia de ancheta, subliniind ca exact cei care au organizat alegerile reclama acum fraudarea lor. Parlamentarii PNL au votat in favoarea infiintarii comisiei de ancheta, Turcan anuntand, inainte de vot, cateva conditii.

Audierea ministrului de Externe, Teodor Melescanu, referitor la votul din Diaspora de la alegerile europarlamentare.

Audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, referitor la sincopele din procesul de votare, cazurile de primari care in ziua votului i-au indemnat pe alegatori sa nu voteze la Referendum, cazuri de prefecti care s-au implicat in campanie, finantari preferentiale pentru primari.

Audiere prefecti / alti oficiali fata de care au existat reclamatii privind implicarea in campanie (campania desfasurata de PSD cu proiecte pentru primari contra voturi)
Audierea sefului AEP referitor la votul din Diaspora, modificarile legislative propuse prin proiectul de OUG referitor la Referendum, sincopele din procesul de votare, lipsa campaniei de informare pentru Referendum.

Audierea sefului CNA referitor la faptul ca nu a fost respectata Legea in privinta Referendumului, ca nu a intervenit cand TVR a devenit instrument de partid prin incalcarea legii.
Conform deciziei Parlamentului, presedintele comisiei de ancheta va fi Lia Olguta Vasilescu (PSD).

Din comisie vor mai face parte: Viorel Salan – vicepresedinte, Florin Iordache, Catalin Radulescu, Eugen Nicolicea, Laura Moagher, Vasile Toma – PSD; Daniel Zamfir, Ion Cupa – ALDE; Nicu Falcoi, Daniel Popescu – USR; Antal Istvan – UDMR; Petru Movila – PMP; Mario Oprea, Daniel Fenechiu, Adriana Saftoiu, Mara Mares, Cristina Traila – PNL. Grupurile minoritatilor nationale si PRO Europa au anuntat ca nu vor desemna niciun membru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri