Primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat joi ca "toate cladirile ce tin de invatamant" trebuie sa fie "in conditii de siguranta maxima" pana in anul 2021. Baluta s-a facut remarcat in Sectorul 4 prin numarul enorm de borduri si bolarzi, dar si a unor contracte controversate si a distrugerii spatiului verde.

"Imi face o deosebita placere sa ne gasim astazi intr-un loc care s-a transformat substantial. Din fericire, nu este o situatie singulara in comunitatea noastra şi absolut tot ceea ce inseamna creşa, şcoala, liceu, gradinita se afla intr-o campanie continua de restructurare, campanie care a inceput in anul 2016 şi ne dorim ca anul 2020 - anul 2021 sa ne prinda cu absolut toate cladirile ce tin de invatamant in conditii de siguranta maxima. De ce spun asta, pentru ca (...) siguranta copiilor probabil ca nu are niciun fel de pret. Din acest motiv, chiar daca poate nu pare un lucru spectaculos, este, din punct de vedere al importantei, pe primul loc un astfel de demers", a afirmat primarul sectorului 4, la o conferinta de presa prilejuita de reinceperea activitatii de invatamant la Gradinita "Inşir'te Margarite" dupa finalizarea lucrarilor din cadrul campaniei de punere in siguranta a unitatilor de invatamant preşcolar ce functionau in cladiri cu risc seismic clasa I.

El a precizat ca, din cele 27 de gradinite care functionau in sectorul 4, 14 se gaseau in spatii cu risc seismic clasa I.

"Astazi ne gasim in aceasta situatie fericita in care niciun copil din gradinitele din sectorul 4 nu mai invata intr-o cladire cu risc seismic I. Acesta a fost elementul fundamental al constructiei noastre", a mai spus Daniel Baluta.

Primarul a mentionat ca s-a inceput "intr-un ritm alert" şi consolidarea şcolilor din sectorul 4.

"Aproape jumatate dintre ele sunt aduse la standarde de siguranta si securitate la incendiu. Am inceput şi cu liceele din sectorul 4, o parte dintre ele sunt deja in aceasta stare, la celelalte lucram la documentatie, de aceea avem nevoie de timp, pentru ca intotdeauna bani se gasesc. Proiectele de calitate nu tin cont niciodata de politica. Locurile acestea nu fac politica, copiii nu fac politica", a precizat primarul Baluta.

Daniel Baluta a afirmat ca lucrarile din cadrul campaniei "Niciun copil din Sectorul 4 nu va mai merge la gradinita in cladiri cu risc seismic clasa I", au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, constructii şi dotari speciale pentru obtinerea autorizatiilor ISU şi a autorizatiilor de functionare.

Valoarea investitiei pentru Gradinita "Inşir'te Margarite" a fost de 6.354.595 lei, iar valoarea dotarilor cu mobilier a fost de 133.626 lei. Lucrarile au constat in consolidarea fundatiilor, refacerea terasei, corectarea peretilor interiori si exteriori, refacerea totala a instalatiei electrice, a instalatiei sanitare şi inlocuirea tuturor obiectelor sanitare si a retelelor termice, refacerea de la zero a sistemului de detectie la efractie si a celui de supraveghere video.

Suma totala pentru modernizarea imobilelor este de de 26 de milioane de lei, bani proveniti din fonduri guvernamentale obtinute de la Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administratiei Publice si cofinantare de la bugetul local.

Pe langa Gradinita "Inşir'te Margarite", in program au mai fost incluse Gradinita nr. 225 (valoarea investitiei - 5.948.709 lei, valoare dotari mobilier - 115.021 lei), Gradinita "Panseluta" (valoare investitie - 836.147 lei, valoare dotari mobilier - 30.500 lei), iar la Gradinita şcolii gimnaziale nr 308 (valoare investitie - 4.881.150 lei, valoare dotari mobilier - 176.789 lei) şi Gradinita "Dumbrava Minunata" (valoare investitie - 7.077.584 lei, valoare dotari mobilier - 244.495 lei), lucrarile urmeaza sa fie finalizate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri