Presedintele Klaus Iohannis se consulta, la Palatul Cotroceni, cu presedintii partidelor si formatiunilor parlamentare pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru, dupa ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura.

UPDATE ORA 17.06 Ponta: Propunerea noastra a fost Remus Pricopie pentru un guvern de uniune nationala

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a afirmat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca i-a propus presedintelui Klaus Iohannis sa-l desemneze pentru functia de premier pe Remus Pricopie, care sa formeze un guvern de uniune nationala.

"Propunerea noastra a fost domnul Remus Pricopie, insa nu pentru un guvern PSD - Pro Romania, ci pentru un guvern de uniune nationala, in care domnul Pricopie sa-si aleaga ministrii cu care sa ne treaca peste o perioada evidenta de criza politica, care poate insa degenera si intr-o criza economica si sociala. Pentru ca prelungirea situatiei actuale (...) inseamna ca in perioada urmatoare nu se pot adopta acte esentiale, rectificare bugetara, de exemplu", a declarat Ponta.

UPDATE ORA 16.32 Au inceput discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia Pro Europa

Consultarile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia Pro Europa au inceput, joi, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa demiterea Guvernului prin motiune de cenzura.

UPDATE ORA 16.19 Tariceanu: Solutia alegerilor anticipate - nepotrivita; economia de timp este una nesemnificativa

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca solutia alegerilor anticipate i se pare nepotrivita, deoarece ar avea consecinte negative in plan politic si economic, iar timpul castigat fata de alegerile la termen ar fi nesemnificativ.

UPDATE ORA 15.53 Pascan (PMP): Consideram in acest moment ca exista posibilitatea alegerilor anticipate

Presedintele executiv al PMP, Marius Pascan, a afirmat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre posibilitatea declansarii alegerilor anticipate.

"I-am explicat ca parlamentarii PMP au preferat sa nu participe la votul pentru motiunea de cenzura impotriva guvernului, pentru ca am pus, inainte de toate, nevoia de stabilitate a tarii. Consideram in acest moment ca exista posibilitatea alegerilor anticipate. Vom stabili in Consiliul Executiv National al PMP, care va avea loc duminica, pozitia noastra in raport cu aceasta posibilitate", a declarat Pascan.

UPDATE ORA 15:49 Au inceput discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia ALDE

Consultarile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia ALDE au inceput joi, la Palatul Cotroceni, in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa demiterea Guvernului prin motiune de cenzura.

Delegatia ALDE este formata din: Calin Popescu-Tariceanu, Simona Bratulescu, Anton Anton si Claudiu Catana.

UPDATE ORA 15:32 Barna: Colaborari PNL-USR la locale ar fi cel mai clar mesaj ca nu suntem in secventa unui blat

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a afirmat joi ca dovada cea mai clara a faptului ca nu a existat un "blat" intre PNL si PSD l-ar reprezenta colaborari locale intre USR si liberali in localitatile in care social-democratii au sanse sa castige primariile.

UPDATE ORA 15.01 Au inceput discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia PMP

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi, la Palatul Cotroceni, consultarile cu reprezentantii PMP in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa demiterea Guvernului prin motiune de cenzura.

Delegatia Partidului Miscarea Populara este formata din: Marius Pascan, Ioana Constantin, Sebastian Moise, Marian Andronache.

UPDATE ORA 14,57 Kelemen Hunor: Nu vom constitui o majoritate in jurul candidatului PSD pentru functia de prim-ministru

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca Uniunea nu a prezentat un candidat propriu pentru functia de premier si nu il va sustine nici pe candidatul PSD.

"Am spus ca nu vom constitui o majoritate in jurul candidatului PSD la functia de prim-ministru. (...) Votul pe motiunea de cenzura era pentru a bloca schimbarea sistemului electoral privind alegerea primarilor, nu era pentru un alt proiect politic. Si am spus ca nu avem o propunere pentru functia de prim-ministru", a declarat Kelemen Hunor.

UPDATE ORA 14.19 Barna: Alegerile anticipate sunt solutia morala, etica, corecta si necesara pentru Romania

Presedintele USR, Dan Barna, a anuntat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis decizia de a sustine scenariul declansarii alegerilor anticipate.

UPDATE ORA 14.17 /Au inceput discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia UDMR

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi, la Palatul Cotroceni, consultarile cu delegatia UDMR in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa demiterea Guvernului prin motiune de cenzura.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat miercuri ca Uniunea va participa la consultarile cu seful statului, dar nu va avea o propunere de prim-ministru.

UPDATE ORA 13.46 Ciolacu: Am luat act de auto-propunerea domnului Orban; nu stiu cat de legala este

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, si-a exprimat joi indoiala in ce priveste legalitatea nominalizarii lui Ludovic Orban ca prim-ministru, dupa ce a trecut motiunea de cenzura, mentionand ca PSD va cere lamuriri in acest sens.

UPDATE ORA 13.34 Au inceput discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia USR

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi, la Palatul Cotroceni, consultarile cu delegatia USR in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa demiterea Guvernului prin motiune de cenzura.

Presedintele USR, Dan Barna, a reiterat miercuri ca Alianta USR PLUS sustine dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate, dar daca nu va exista o majoritate in acest sens, alianta este pregatita sa participe la o guvernare care sa vizeze prioritar revenirea la alegerile de primari in doua tururi.

UPDATE ORA 13.23 Ciolacu: Am venit cu propunerea Remus Pricopie - prim-ministru; decizia apartine presedintelui

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca i-a prezentat presedintelui Klaus Iohannis propunerea de a-l desemna premier pe Remus Pricopie.

UPDATE ORA 12.47 Au inceput discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu reprezentantii PSD

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi, la Palatul Cotroceni, consultarile cu delegatia PSD in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa demiterea Guvernului prin motiune de cenzura.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri ca il va propune pentru functia de premier pe Remus Pricopie, sustinut si de Pro Romania.

UPDATE ORA 12.34 Orban: Propunerea de premier a PNL - subsemnatul; am prezentat decizia de a sustine intrunirea conditiilor pentru anticipate

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat joi, dupa consultarile de la Cotroceni, ca i-a prezentat presedintelui decizia PNL de a sustine intrunirea conditiilor pentru declansarea alegerilor anticipate.

UPDATE ORA 12.03 Au inceput discutiile presedintelui Klaus Iohannis cu delegatia PNL

Presedintele Klaus Iohannis a inceput, joi, la Palatul Cotroceni, consultarile cu delegatia PNL in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de prim-ministru, dupa demiterea Guvernului prin motiune de cenzura.

Conducerea PNL a decis sa mearga la consultari cu propunerea de prim-ministru Ludovic Orban.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, in temeiul prevederilor art. 85 alin. (1) si ale art. 103 alin. (1) din Constitutia Romaniei, seful statului a invitat presedintii partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament pentru consultari in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru.

Consultarile se desfasoara dupa urmatorul program:
* Ora 12,00 - Partidul National Liberal (PNL);
* Ora 12,45 - Partidul Social Democrat (PSD);
* Ora 13,30 - Uniunea Salvati Romania (USR);
* Ora 14,15 - Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR);
* Ora 15,00 - Partidul Miscarea Populara (PMP);
* Ora 15,45 - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE);
* Ora 16,30 - Grupul parlamentar Pro Europa;
* Ora 17,15 - Grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca va convoca partidele politice parlamentare la consultari pentru desemnarea unui nou premier.

"Este nevoie de cativa pasi politici si vor fi facuti intr-o succesiune foarte rapida. Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultari care incepe maine, la ora 12,00. Maine seara, dupa ce voi termina toate consultarile, probabil ca voi anunta deja persoana desemnata pentru a forma un nou Guvern", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri