Casele din lemn ramin vedetele tirgurilor de constructii de mai bine de un an. La noua expozitie de profil deschisa in aceste zile la Romexpo oferta este pe masura. Casuta din lemn poate fi predata la cheie in citeva saptamini
Cei care doresc o casa ieftina si care sa fie ridicata in doar citeva luni pot gasi ceea ce-si doresc la o firma specializata in constructia de case din lemn. O astfel de locuinta este nu doar mai ieftina, dar si mai usor de construit si izolat termic. In ultimul timp, casele din lemn cistiga tot mai mult teren. Noi vindeam pina acum numai la export, pentru ca in Romania nu prea erau oamenii interesati, dar acum situatia se mai schimba. Anul trecut am vindut aproximativ 300 de case, ne-a precizat Deak Jelo, directorul firmei Case Lemn Constructii. Tot mai multe firme s-au orientat catre aceasta piata, iar clientii au de unde alege, modelele de case fiind din ce in ce mai diversificate.

Daca initial doar romanii care voiau o casa de vacanta apelau la astfel de firme, acum si cei care isi ridica o locuinta la periferia oraselor se orienteaza catre o casa din lemn.

Tratament special

Materialul este tratat astfel incit locuintele sint ferite de foc, dar si de insectele suparatoare. Solutia este fabricata de Policolor si tratamentul trebuie aplicat din trei in trei ani, ne-a precizat Cristiana Asandei, reprezentantul Companiei Nova Construct Iasi, care a reusit sa vinda pina acum 30 de case. Pe linga un pret mai mic cu 100 euro/mp fata de o casa din caramida (in medie pretul fiind de 275 euro/mp), o locuinta din lemn are avantajul de a putea fi ridicata pe aproape orice teren, chiar inaccesibil altor materiale, pentru ca nu are nevoie de o fundatie speciala, spun specialistii Nova Construct. In plus, se construieste mult mai repede. Se monteaza in general in trei-patru saptamini, in maximum trei luni proprietarul putindu-se muta in casa noua.

Argila arsa - o metoda ieftina

Si cei care vor o casa din caramida sau orice alt material pot gasi ceea ce-si doresc la Construct Expo. Caramizile din argila arsa sint mai rezistente si mai ieftine. O caramida costa 27.900 de lei, iar pentru un metru patrat de constructie este nevoie de 97 de bucati. In plus, avem si tigla din acelasi material care nu se exfoliaza. Pretul este de 16.900 de lei bucata, pentru un metru patrat fiind necesare 15 tigle, ne-a spus Ciprian Bagirianu, reprezentantul firmei Ceramica Iasi. Cei care vor sa aleaga un acoperis din sindrila bituminoasa sau tabla au de unde alege, oferta fiind diversificata.

Sobele de teracota, din nou moderne

Dupa ce locuinta a fost ridicata, pentru a o infrumuseta, proprietarul poate opta pentru o tencuiala decorativa. El poate alege intre piatra colorata tip mozaic in culori diverse, tencuiala minerala cu diferite granulatii si vopsele rezistente la apa si acizi. Urmatorul pas este alegerea unei surse de incalzire. Pentru cei care prefera o soba de teracota sau un semineu este foarte simplu.

Firmele prezente la Romexpo ofera clientilor placi din teracota in toate culorile si cu modele diferite, de la crizanteme, papadii, coronite, panseluta, ghiocel si pina la teracote pictate. La comanda, sobele se pot livra cu accesorii: usa din fonta, gratar si placaj din marmura. In ultimul timp, tot mai multe persoane prefera o soba din teracota sau chiar un semineu, astfel de metode de incalzire a locuintei fiind din ce in ce mai moderne, au declarat reprezentantii firmei Macon Deva.

Gratar de gradina pentru petreceri in aer liber

Nici decoratiunile de gradina nu lipsesc de la Construct Expo. Pentru 11-13 milioane de lei, cei care au o casa cu gradina pot alege un gratar in diverse forme si marimi, dar si masute cu scaune ceramice sau ghivece de flori. Sint facute din materiale rezistente la inghet si le putem realiza in diferite modele. Multi dintre cei care au gradina vor sa aiba un gratar pentru petrecerile in aer liber organizate mai ales vara, ne-a spus Izabella Osvath, reprezentantul firmei Happy Home Gerden. Pentru ca vine vara, iar gradina cu flori are nevoie de apa, o stropitoare-floare poate fi achizitionata cu 400.000 de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri