Bluehouse Accession Property, grupul de investitii imobiliare, si-a amanat lansarea pe piata alternativa de investitii AIM.

Grupul, al carui plan de afaceri este sa investeasca in proprietati in tari potentiale membre ale Uniunii Europene, in special in Romania si Bulgaria, nu a dat nici un fel de indicatii de unde vor veni viitoarele finantari.

Un oficial al companiei nu a putut sa precizeze cand si daca se vor lansa pe piata. Au existat indicii ca sunt probleme inca de vineri, cand Bluehouse a redus suma pe care spera sa o atraga de la investitori de la 100 de milioane de lire la 70 de milioane.

In ultimul an a aparut un numar mare de noi companii care incearca sa stranga fonduri pentru investitii in proprietati, in Romania si Bulgaria, doua tari ce vor adera la UE cel mai tarziu in 2008. Cei care cumpara proprietati in regiune spera ca integrarea acestora sa ridice imediat preturile.

Decizia Bluehouse de a amana lansarea pe piata nu a fost o surpriza pentru expertii din domeniu, care sunt ingrijorati de aglomerarea pietei imobiliare. "Incepem sa descoperim ca gravitatea noilor probleme determina multi investitori sa devina mai sceptici in ceea ce priveste acest sector, si devin din ce in ce mai selectivi in hotararea carei probleme sa o sustina", a precizat Banca de investitii Morgan Stanley saptamana trecuta.

Brokerii specializati in AIM au sustinut acest punct de vedere ieri. "Numarul mare al agentiilor est-europene a saturat piata. Investitorilor le este greu sa faca deosebirea dintre potentialele succese sau pierderi. Totusi, companiile bune vor genera intotdeauna un interes mare", a aratat un broker.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri