Centrul comercial City Mall se pregateste de “transformare”, asa ca majoritatea retailerilor si-au inchis magazinele. Aflati dintr-un reportaj wall-street.ro ce se intampla cu primul mall falimentar din Bucuresti.

Cand ajungi la City Mall te intrebi daca nu cumva centrul comercial s-a inchis. Niciun client nu iese sau intra pe usile mallului si multe din numele retailerilor care apareau pe fatada centrului comercial au disparut, o data cu magazinele din interior.

Atmosfera din mallul dintre cimitire este una de catedrala, o liniste neobisnuita pentru un centru comercial domneste in interior. La parter si la etajul 1 mai sunt cateva magazine deschise, mare parte din spatii avand obloanele trase.

Farmacia, magazinele telecom, o unitate de optica si agentia de turism mai sunt inca deschise la parter. La etajul 1 mai sunt tot cateva unitati operationale, iar etajul 2 a fost deja inchis publicului integral.

“Se renoveaza”, spune unul din retailerii care inca mai sunt prezenti la etajul 1 din centrul comercial. Ce se intampla dupa aceasta renovare? “Vor mai fi magazine doar la parter si noi o sa ne mutam tot acolo. Dupa renovarea doar parterul va mai avea magazine”, mai spune comerciantul.

Cel mai probabil spatiul de la etaj va adaposti o clinica privata. Pana in prezent noul proprietar al mallului nu a facut niciun comentariu cu privire la planurile sale. Totusi, oficialii companiei CBRE Romania au declarat ca City Mall se va transforma in unitate medicala.

Pana atunci, insa, peisajul din centrul comercial nu este unul prea vesel. Clientii sunt rari, in cele doua ocazii din aceasta luna in care am vizitat mallul am vazut doar cateva persoane intrand in centrul comercial, intr-o zi de week-end.

“Cinematograf nu mai este, food-courtul a disparut, majoritatea magazinelor la fel, mai suntem doar cativa care rezistam. Pentru ce sa vina clientii”, spune comerciantul.

Singura miscare care mai are loc in mall vine din partea unor retaileri care mai strang marfa din magazine, pregatindu-se sa puna zavorul, in rest, doar cativa paznici si vanzatorii care stau si asteapta “marea transformare”.

Star Imob Construct, companie controlata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a cumparat in toamna anului trecut proiectul City Mall pentru 17,3 mil. euro plus TVA, in cadrul procedurii de valorificare a companiei Victoria Holding, aflata in faliment.

Ioannis Papalekas a vandut centrul comercial cu peste 100 milioane de euro in 2006, dupa ce il cumparase, un an mai devreme, cu peste 45 milioane de euro.

La data cumpararii City Mall in 2011, proiectul avea un grad de ocupare de 83% si contracte cu circa 74 de chiriasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Sizeer deschide doua magazine in vestul si nordul tarii