Compania Gea International Development, dezoltatorul proiectului rezidential de lux Laguna Residence din Capitala, are datorii de circa 10 mil. euro, potrivit tabelului preliminar de creante publicat de RVA Insolvency, administratorul judiciar al societatii aflate in faliment.

Banca La Caixa are de recuperat peste 11 mil. lei de la dezvoltatorul Laguna Residence, in timp ce creditorii chirografari, care nu au garantii, diverse companii si clienti, au de recuperat, in total, peste 34 mil. lei.

Proiectul Laguna Residence a intrat in faliment in martie, ca urmare a solicitarii unui creditor persoana fizica.

Proiectul ar fi urmat sa cuprinda 9 cladiri cu locuinte, din care insa niciuna nu a fost finalizata. O singura cladire este aproape finalizata, avand un grad de executie de circa 90%, potrivit unui raport al RVA.

Potrivit raportului administratorului judiciar, compania avea in 2012 un grad de indatorare de peste 130%, in conditiile in care gradul de indatorare recomandat unei companii este de circa 50%.

Anterior, pronuntarii falimentului , alti creditori au obtinut executarea silita a complexului. Astfel, terenul, in suprafata de peste 25.000 de metri patrati si constructiile aferente, respectiv noua cladiri construite in proportie de circa 50%, au fost scoase la vanzare prin licitatie la solicitarea firmei de constructii Acosta Inversiones, careia dezvoltatorul proiectului, Gea International, trebuie sa-i plateasca peste 200.000 de euro.

Procedura de executare silita a fost suspendata o data ce Tribunalul a decis falimentul societatii.

Orice procedura de lichidare silita se suspenda insa imediat dupa decizia Tribunalului. Orice alt creditor poate face recurs la decizia instantei, insa procedura de lichidare silita ramane suspendata pana la rezolvarea contestatiilor.

In cadrul procedurii de executare silita, care a fost ulterior suspendata, proiectul Laguna Residence a fost scos la vanzare la un pret de 25 mil. euro. La licitatiile organizate nu a fost gasit, insa, niciun cumparator.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
ASF trimite CertAsig în insolvență. Ce se întâmplă cu contractele de asigurare
Setari Cookie-uri