IMM-urile au facilitati la inchirierea birourilor din cladirile construite cu bani europeni, spun oficialii Esop , agent exclusiv pentru doua dintre aceste proiecte: West Gate si CSDA Siriului .
Printre facilitati se numara asigurarea receptiei, pazei si protectiei, serviciilor IT integrate gratuite, accesul la un centru de copiere si sali complet echipate de meeting si/sau training de catre proprietarii cladirilor care au accesat fondurile europene.

In Bucuresti cinci cladiri de birouri au disponibile la inchiriere sau pre-inchiriere spatii cofinantate din bani europeni, prin programul Axa prioritara 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, derulat de catre Ministerul Dezvoltarii Locale si Turismului, cu principala conditie ca o anumita cota din spatiile de birouri rezultate sa fie tranformate in incubatoare de afaceri, respectiv sa fie inchiriate numai pentru companiile mici si mijlocii, inclusiv catre start-up-uri.

Obiectivul pe termen lung al acestui program este crearea structurilor de sprijinire a afacerilor in scopul atragerii investitiilor si dezvoltarii economice durabile si reducerea ratei somajului.

In Bucuresti, in perioada 2011-2012 au fost avizate initial sapte proiecte, cu suprafete incepand de la aproximativ 1.800 mp pana la 15.000 mp, conform analizei de piata realizate de Esop Consulting.

Dintre acestea doar cinci au ramas in implementare, finantarea unuia dintre proiecte fiind reziliata si un proiect fiind in stand-by. In acest an se finalizeaza primele trei centre de afaceri de acest tip, primele contracte de inchiriere pentru IMM-uri fiind semnate inca de la sfarsitul anului trecut.

La primul proiect lansat pe piata, CSDA Siriului cota de spatii cu facilitati pentru IMM-uri a fost deja inchiriata prin intermediul Esop Consulting, cu doua luni inainte de receptia cladirii.

Proiectul este situat in zona Aviatiei, la 7-8 minute distanta de metroul Aurel Vlaicu.

Pentru cel de-al doilea proiect, West Gate , Esop a fost desemnat brokerul exclusiv pentru inchirierea spatiilor destinate IMM-urilor, cu o suprafata totala de 5.000 mp, la sfarsitul saptamanii trecute. Spatiile destinate IMM-urilor sunt disponibile imediat, cladirea fiind finalizata la inceputul acestui an.

Un al treilea proiect cu o suprafata inchiriabila mai mica, de 2.350 mp, se construieste in zona Unirii-Calea Calarasilor, urmand a fi dat in folosinta la sfarsitul anului 2013.

Celelalte doua proiecte de birouri care includ si spatii disponibile pentru IMM-uri se afla in zonele Mihai Bravu si Floreasca.

Astfel de centre de afaceri ofera o serie de avantaje potentialilor chiriasi, mai exact acces gratuit la o serie de facilitati precum: sali de intalniri, sali de conferinte complet echipate, servicii internet, bucatarioare complet mobilate si utilate.

“Companiile ce au inchiriat pana in prezent spatii in centre de dezvoltare si sprijinire a afacerilor prin Esop au apreciat in mod deosebit nivelul competititv al chiriei (de exemplu la West Gate chiria pentru IMM-uri este cu pana la 40% mai mica), calitatea deosebit de ridicata a spatiilor si accesul la diversele facilitati cu valoare adaugata mare”, a declarat Alexandru Petrescu, managing partner Esop.

Facilitatile difera de la proiect la proiect, in functie de marimea finantarii din bani europeni, care se rasfrange in dimensiunea centrului pentru sprijinirea afacerilor.

De exemplu, serviciile si facilitati puse la dispozitia IMM-urilor de catre West Gate sunt receptie, paza si protectie, sistem monitorizare CCTV, servicii de banking (bancomat), retea broadband, IP voce si date, servicii de curatenie, lift, sistem climatizare, sistem anti-incendiu, servicii IT (de ex. retelistica, mentenanta), acces la sala training/prezentare produs, sala meeting si organizare evenimente de networking.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri