NEPI vrea 65 milioane euro de la actionari pentru a refinanta achizitia Auchan Titan Shopping Centre

Dezvoltatorul imobiliar NEPI va derula o majorare de capital de aproximativ 65 de milioane de euro prin emisiunea de actiuni noi, o parte a fondurilor urmand sa fie folosita pentru a refinanta achizitia Auchan Titan Shopping Centre din Bucuresti, anuntata la finele lunii august.

Majorarea de capital vizeaza atragerea sumei de 1 miliard de ranzi sud-africani (aproximativ 65 milioane de euro) si se va desfasura pe bursa de la Johannesburg (Africa de Sud), se arata intr-un anunt transmis de NEPI Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Compania este listata secundar la bursa de la Bucuresti, scrie Mediafax.

"Incasarile aferente vendor consideration placing-ului se vor folosi pentru a refinanta achizitia anuntata recent de catre companie, respectiv Auchan Titan Shopping Centre in Bucuresti", se arata in comunicatul NEPI. NEPI noteaza ca isi rezerva dreptul de a creste majorarea de capital propusa, in functie de cerere. Compania va deschide oferta luni si isi rezerva dreptul de o inchide oricand dupa deschidere.

Dezvoltatorul imobiliar a anuntat la sfarsitul lunii august ca a cumparat Degi Titan de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland si Degi Beteiligungs, intr-o tranzactie de 86 milioane euro, care include si preluarea unor datorii. Degi Titan detine centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafata de aproape 45.000 de metri patrati. Tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei la inceputul lunii septembrie.

Centrul comercial Auchan Titan a fost dezvoltat in doua etape. Prima faza a fost deschisa in 2007 si a inclus un hypermarket Auchan si o galerie comerciala, iar ulterior proprietatea a fost extinsa si reconfigurata in anul 2009 prin suplimentarea ofertei centrului cu noi magazine de imbracaminte si zona de divertisment.

Citeste si:
Conflict între AFI și NEPI: vânzarea clădirilor de birouri din...
Conflict în tranzacția cu...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Proprietatea include primul si cel mai mare hypermarket Auchan din Romania si contine numeroase marci internationale, precum Adidas, C&A, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, New Yorker, Takko cat si un cinematograf cu sapte ecrane. Chiria anuala estimata pentru centrul comercial este de 7,9 milioane de euro pe an, cu o chirie lunara medie ponderata de 14,7 euro per metru patrat.

NEPI este unul dintre cei mai mari investitori din Romania si are in portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Galati Shopping City, Shopping City Targu Jiu si alte centre comerciale atat in tara, cat si in Serbia si Slovacia. NEPI mai detine si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucuresti, City Business Centre din Timisoara si The Office din Cluj.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri