O suta patruzeci si sapte de imobile din Capitala nu mai desfasoara activitati economice deoarece sunt cladiri cu risc seismic ridicat. Aceasta lege insa se pare ca nu i-a interesat si pe proprietarii a 31 de imobile care vor fi amendati cu pana la 70.000 de lei fiecare pentru ca nu s-au conformat legislatiei, declara Primaria Capitalei

In 147 imobile nu se mai desfasoara activitati economice, proprietarii acestora inchizandu-le portile in urma somatiilor transmise de municipalitate, se spune intr-un comunicat al PMB, conform Mediafax.

Potrivit Primariei Capitalei, in cazul a 31 de imobile, proprietarii acestora care nu s-au conformat, au fost notificati sa inceteze activitatea urmand ca dupa confirmarea primirii somatiilor, proprietarii/ administratorii sa fie sanctionati cu amenda intre 50.000 -70.000 lei.

In locatiile respective, 13 agenti economici care desfasurau activitate de alimentatie publica fara autorizatie de functionare, au fost sanctionati contraventional cu 1000 de lei fiecare si s-a suspendat temporar activitatea. Conform municipalitatii, pentru utilizatorii spatiilor cu alta destinatie, care desfasurau alte activitati decat cele alimentatie publica ( librarii, farmacii, vanzari textile) s-a dispus sistarea activitatii.

Legea nr. 282/2015, modifica Ordonanta Guvernului 20/1994, privind masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, astfel, legea prevede interzicerea organizarii si desfasurarii de activitati permanente si/sau temporare in spatile "care implica aglomerari de persoane pana la finalizarea lucrarilor de interventie
realizate in scopul cresterii nivelului de siguranta la actiuni seismice a constructiei existente".

Spatiile la care face trimitere legea sunt spatii publice cu alta destinatie decat cea de locuinta, respectiv "spatiile realizate in scopul desfãsurarii de activitati care implica aglomerari de persoane, precum: sali de spectacol, de expozitii, de lectura, spatii pentru comert, structuri turistice de cazare si alimentatie publica si prestari de servicii, asistenta sociala si medicala, administratie publica si altele asemenea, indiferent daca aceste spatii sunt rezultatul conceptiei initiale a constructiei ori, dupa caz, al unor amenajari ulterioare".

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 282/2015, care interzice desfasurarii de activitati ce implica aglomerari de persoane in cladirile cu risc seismic, inspectorii Primaria Capitalei au verificat in ultimele 30 de zile, 178 de imobile incadrate in clasa I de risc seismic sau in categoria pericol public, din cele 357 existente pe teritoriul Capitalei.

Citeste si:
Administratia Cimitirelor da 30 mil. de lei pentru servicii de paza...
Administratia Cimitirelor da...

Sursa foto: Pitamaha / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cetatenii se aliaza impotriva taxei Oxigen. Pe ce data este programat protestul
Setari Cookie-uri