Avansul lucrarilor de constructii a fost de 10,6% in 2015, comparativ cu 2014, Romania ocupand locul al treilea in UE, dupa Slovacia (18,6%) si Suedia (14%)

Sunt diferente notabile intre constructia de cladiri (rezidentiale si nerezidentiale), care conteaza pentru aproximativ 78% din totalul constructiilor din UE si dezvoltarea de lucrari ingineresti (infrastructura de transport) care reprezinta 22% din total. Pentru acestea din urma efectele crizei ecoomice si financiare sunt mai putin evidente decat cele pentru cladiri, arata datele Eurostat, biroul de statistisca al UE, conform Adevarul Financiar.

Dupa 2008, anul declansarii crizei financiare, toate tarile s-au confruntat cu scaderi ale activitatii de constructii, cu un maxim de 54,4% atins in Lituania in 2009 si pana la aproximativ zero, in Germania si Austria.

In Romania, reluarea activitatii de creditare a fost principalul factor care a contribuit la relansarea sectorului imobiliar in 2015. Este vorba despre creditele acordate dezvoltatorilor imobiliari, care anul trecut s-au apropiat de 600 de milioane de euro.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Sectorul 4, un pol "fierbinte" in piata imobiliara din Capitala