Omniasig a avizat 2.195 dosare de dauna in cazul falimentului Omnia Turism

Compania de asigurari Omniasig VIG arata, referitor la cazul falimentului agentiei Omnia Turism, ca a avizat, pana in prezent, un numar de 2.195 dosare de dauna. Omnia Turism era asigurata la Omniasig VIG pentru riscul de nerambursare a cheltuielilor de repatriere si/sau a sumelor achitate de turist in cazul insolvabilitatii sau falimentului.

"Cazul Omnia Turism este cea mai mare paguba in turism de dupa Revolutie", spunea in octombrie anul curent ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. Pierderea totala calculata era de 7,4 milioane de euro, bani incasati deja de agentie din vanzarea unui numar de 8.300 de pachete vandute pentru anul 2018, in valoare totala de circa 11,4 milioane de euro.

Omnia Turism avea polita de despagubire de numai 50.000 dolari, conform reglementarilor legale. "Suma asigurata este de 50.000 dolari/polita de asigurare. Valoarea despagubirilor va avea in vedere raportul dintre suma asigurata si valoarea totala a prejudiciului, obtinandu-se astfel un procent care va fi aplicat fiecarei solicitari de despagubire avizata pe aceasta polita.

Persoanele pagubite pot contacta Omniasig Vienna Insurance Group la numarul de call-center 021-9669 pentru avizarea daunelor si pentru intocmirea dosarelor de dauna si completarea acestora cu documentele justificative necesare.

Citeste si:
Inca o agentie de turism isi cere insolventa
Agentia Terra Tourism isi...
Sursa foto: Dima Sidelnikov / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri